fbpx

Watskeburt er?

Wat is er aan de hand?

Het ishttps://arnhemshart.nl maandag en ik word wakker van een constant brommend geluid. Gordijnen open en kijk de kade af. Staat daar, op de kop van de Vossenstraat, een grote, gele hoogwerker. Het verkeer over de kade is afgesloten. Iedere auto die de Vossenstraat in rijdt, moet moeilijk omkeren en tegen de rijrichting in terug. En maar zien hoe ze komen waar ze willen zijn.

Gelukkig moet ik weg op de fiets, heb dus geen probleem. Maar wat moet die kraan daar? Niemand kan het me vertellen. Wat later op de dag heeft de kraan zich opgevouwen en dat is een spectaculair gezicht.

Maar ……wat gebeurt er …..? De volgende dag staat hij er weer. Opnieuw een stukje kade afgesloten. Nu wil ik toch graag weten, wat ie daar doet. Ook moet ik er met de auto uit. Ik ga op informatie uit bij mijn buurman,die veelal weet wat er aan de hand is, maar deze keer niet. Hij gaat op onderzoek uit, want ook hij is nieuwsgierig.

En ja hoor. Bovenop ons appartementengebouw, bij een penthouse, moeten er tegels van het terras verwijderd worden. Maandag mislukte dat, want de tegels bleken vastgevroren. Nu lukte het, dus na een paar uur was de kraan vertrokken.

Maar het is toch amper te geloven!! Een uurtje later blokkeehttps://arnhemshart.nlrt weer een enorme vrachtwagen het stukje kade. Nu is het een meer bekend verschijnsel. Het die zeer speciale oranje wagen, die de putten van de riolering schoon zuigt.

Wat een werkzaamheden op zo’n klein stukje Arnhem.

 

Peter van Onna

Peter van Onna

Voor Arnhems Hart schrijf ik stukjes die betrekking hebben op de binnenstad. Van leuk tot nadenkende verhalen.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart