fbpx

Jules

https://arnhemshart.nlKijk ik ’s morgens uit over de Rijn en de aangemeerde Jules Verne. Hé!, Het lijkt wel of er een aantal mensen op het dek staan……?? Wat zou er aan de hand zijn? Zou dit prachtige partyschip eindelijk weer eens uitvaren? Nee, helaas, bekijk mijn foto maar eens goed. Het is meer een “Trompe-l’oeil” (Frans voor het oog bedrogen). Je ogen zien als het ware of er figuren staan op het dek van de Jules, maar door het hekwerk van de Jules kijk je naar de overkant daar staat, met deze waterhoogte, precies een aantal graffiti figuren, die lijken op het dek te staan.
Kijk nog maar eens goed.

Tja die Jules Verne. Jaren geleden was ik in Deventer ergens langs de IJssel aan het werk in een kantoor. Ik keek naar buiten over de rivier en zag een mooi gestroomlijnd schip aan komen….tegenstrooms. Wat een prachtige lijnen en frisse kleuren. Ineens kwam er een helikopter aan vliegen. Tot mijn stomme verbazing bleef hij boven het schip hangen! Heel voorzichtig landde hij op het schip. Er stapten een paar mensen uit en die gingen benedendeks.

Veel later hoorde ik, dat er een feest aan de gang was van de KPN en enkele kopstukken werden ingevlogen om nog een deel van de feestelijkheden mee te maken. Nu ik, zeg maar, er schuin tegenover woon zie ik soms ook interessante zaken rondom dit schip gebeuren. Het schip werd een klaargemaakt voor een rondreis langs een aantal steden, waar een vestiging van Peugeot was gevestigd. Er arriveerde een hoogwerker, die een stuk uit het dek takelde. Door het gat dat was ontstaan werd een kleine Peugeot naar binnen getakeld. Kortom een reuze spektakel.

De Jules deed zijn werk en showde de auto en verwende de dealers met een hapje en een drankje. Een paar maanden later arriveerde de Jules weer op haar vaste stek voor mijn deur.
En ja hoor de hoogwerker kwam en de klus werd nu in omgekeerde volgorde gedaan. Zo maakt men nog eens wat mee.

Peter van Onna

Facebook commentaar:

Peter van Onna

Voor Arnhems Hart schrijf ik stukjes die betrekking hebben op de binnenstad. Van leuk tot nadenkende verhalen.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart