fbpx

Hoogwater en een beginnende zware storm

https://arnhemshart.nlNou ja, hoog water, dat viel hier tenminste wel behoorlijk mee ….. Ongeveer 10 cm max op de onderkade. Al op donderdag werden de op- en afritten afgesloten, auto’s weggesleept.
Dat leverde behoorlijk wat parkeerproblemen op. Op vrijdag, zaterdag en zondag. Heel veel auto’s die maar rondjes rijden om ’n parkeerplekje te vinden.

Je moet weten, dat alleen al op de onderkade zo’n 150 plaatsen zijn, is mij ooit verteld. Dus zoeken naar een vrije plek of toch maar naar de parkeergarage. En afgelopen zondag, op de kop van de Vossenstraat, veel korte stops van auto’s, fietsers en wandelaars, dik ingepakt, soms met laarzen aan. Helaas het water is alweer gezakt.

Er komt een auto aanrijden. Drie deuren vliegen open. Er springen 3 mensen uit. Ik denk vader, moeder en dochter. Ze sprinten naar het muurtje, kijken over de rand …..ook nog tegen een groot passagiersschip aan, dat hoog op het water ligt. En gaan teleurgesteld in de auto terug. Niks water!https://arnhemshart.nl

Amper 2 minuten hebben ze van dit verschijnsel kunnen genieten. Wanneer ze enkele meters verderop waren gelopen, de onderkade op, dan hadden ze kunnen kijken naar de snelheid van de lichtbruine, snel vliedende stroom. Lekker de frisse stormwind opsnuiven. Op de radio hoor ik over de grote groepen mensen op de stranden, die een lichte zandstorm meemaken en een hond die een veiligheidsbril draagt!

Peter van Onna.

Peter van Onna

Voor Arnhems Hart schrijf ik stukjes die betrekking hebben op de binnenstad. Van leuk tot nadenkende verhalen.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart