fbpx

Het magisch….

…….sterk eikeltje verhaal? Toch echt gebeurd!https://arnhemshart.nl/

Onlangs gaf ik mijn planten en twee olijfboompjes op mijn balkon water. Het zijn er niet veel. Ik moet mijn plantenbakken nodig voorzien van wat frisse voorjaarsbloemen. De olijfboompjes staan in zo’n grote bruine aardewerk pot. Ze blijven het hele jaar hun groene blaadjes houden. Vorig jaar was de oogst precies één zwarte olijf!

Maar goed ik was dus aan het water geven en in een van de potten kwam er een klein groen sprietje omhoog. Dat trok ik er uit, want ik dacht dat is een https://arnhemshart.nl/verdwaald graszaadje dat uitgroeit.
Maar nee, ik trok en aan het sprietje zat een eikel. Het was een zeg maar toekomstige eikenboom. Ik legde het beginnende boompje naast de pot en was het al gauw vergeten.

Maar …… een paar dagen later lag in de hoek van mijn balkon een hele hoop potaarde. Bij nadere bestudering zag ik dat de aarde rond de stam van de olijf helemaal omgewoeld was. Er was aardig in gehakt! Ja en toen viel mij op dat die eikel, die aan het uitlopen was en die ik naast de pot had gelegd, verdwenen was! Tjee, toch https://arnhemshart.nlwel grappig.

Ik heb wel eens gelezen, dat Vlaamse Gaaien, je weet wel van die prachtig gekleurde vogels met dat bekende kleine blauwe veertje, dat boswachters op hun hoed dragen, in de herfst hun voorraad eikels verstoppen. Om in de winter en het voorjaar, die op te zoeken en op te smikkelen. Verbazingwekkend dat zo’n vogel al die verstopplaatsen terug kan vinden! Zeker die bij mij op het balkon.

Graag had ik gezien, hoe die vogel bezig was geweest, maar dat was me niet gegund.
Wel mocht ik de rommel opruimen.

Peter van Onna.

Peter van Onna

Voor Arnhems Hart schrijf ik stukjes die betrekking hebben op de binnenstad. Van leuk tot nadenkende verhalen.

Een gedachte over “Het magisch….

 • 16/06/2020 om 19:10
  Permalink

  Beste. Peter, ik lees net jouw verhaal van de eikel.
  Ik vraag mij af of jij de Peter van Onna bent waar ik in 1969 een tijdje bij op kamers bent geweest. Zo ja geef mij een seintje. Ik ben Frans *****.

  (Edit redactie: Persoonlijke gegevens verwijderd en je bericht doorgestuurd aan Peter.)

  Beantwoorden

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart