Dancing in the moonlight…..

Ik lig in bed en word wakker. Wat hoor ik? Muziek. Op mijn wekker is het 02.00 uur. Moeizaam klim ik uit bed, wrijf de slaap uit mijn ogen. Heb ik nu mijn radio aan laten staan? Nee. Waar komt die muziek dan vandaan?

https://arnhemshart.nl/Ik kijk uit het raam. Daar staat een in het donker gekleed man op de oprit bij de bloembakken van Marcouch. Ik maak de schuifdeur naar mijn balkon open en ja nu hoor ik de muziek duidelijk. Heel ritmisch en steeds hetzelfde deuntje. Dan stopt de muziek. De man bukt zich en het ritme begint weer. Op zijn rugzak op de grond zie ik zijn mobiel oplichten.

Ik kijk eens goed. De man draagt een lichtblauw, lichtgevende bril. Geen normale bril meer een soort duikbril. Nee, dat is een VR-bril (Virtual Reality bril). Dan begint hij te dansen op de muziek heel sierlijk. Draait in de rondte, zwaait met zijn armen.

Snelle pasjes naar rechts en weer terug. Allemaal prima op de maat van de muziek. Die lichtgevende bril als een stralende kroon om zijn hoofd. Een nachtelijke danser.https://arnhemshart.nl

Wat bezielt die man? Oefent hij ergens voor? Of durft hij het niet gewoon thuis te doen? De muziek stopt weer. Hij pakt zijn tas, slingert hem op z’n rug en loopt met stevige stap weg.

Had hij tenminste toch één toeschouwer! Ik kruip maar weer eens in mijn bed.

Peter van Onna.

Peter van Onna

Voor Arnhems Hart schrijf ik stukjes die betrekking hebben op de binnenstad. Van leuk tot nadenkende verhalen.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart