fbpx

Corona…

Corona, lichtkrans om de zon. Alleen zichtbaar bij een zonsverduistering. Zo staat het in mijn woordenboek omschreven. Een prachtig verschijnsel. Bij de laatste volledige zonsverduistering ergens in de 80-er jaren was ik in Frankrijk en maakte dit fenomeen mee. Fascinerend. Je komt de naam ook regelmatig tegen op bloemenwinkels.https://arnhemshart.nl/

Dan hebben we ook nog het Mexicaanse biermerk Corona. Een heel gewone naam. Ik begrijp dan ook niet waarom ze het virus deze naam hebben gegeven. Waarschijnlijk ziet het er onder de microscoop zo uit. Maar kijken we naar de afbeelding, die het meest gebruikt wordt ……. een bolletje met allemaal vreemde uitsteeksels. Lijkt meer op een cactusachtige ruimtediertje, of een mini zeemijn uit de oorlog. We zitten er maar mooi mee!

https://arnhemshart.nl/Daarom hou ik het liever op Covid-19. Een complottheorie beweert dat het virus zich verspreidt via de straling van onze mobiele verbindingen de zogenaamde 4 en 5 G. Er werden al enkele van de zendmasten in brand gestoken! Baarlijke onzin! Vaak is er sprake van allerlei veronderstellingen over de oorzaak. Bij epidemieën als de pest, de pokken en de zwarte dood in de middeleeuwen werd het een straf Gods genoemd. Of de Joden kregen de schuld.

Zelf hang ik meer de mening aan, dat het de NATUUR is, onze leefomgeving, onze samenleving (wat een mooi woord!), die het niet langer pikt met wat wij mensen allemaal doen. We putten onze planeet uit, boren naar olie, gas, halen ertsen eruit enz. enz. We hakken de regenwouden om. We verzieken onze lucht, bodem en water. Zeeën vol met plastic. Schieten de ruimte rondom onze planeet vol met resten van raketten en ander ruimtetuig. En ga zo maar door.

Wanneer deze Covidplaag voorbij is zullen we wereldwijd van alles anders moeten gaan organiseren. Hopelijk pakt de VN ( Verenigde Naties) deze https://arnhemshart.nl/ontzaglijke problematiek goed op. Dat zal veel overleg en samenwerking vragen en vooral veel daadkracht. Wetenschap en jeugd moeten daarbij betrokken worden. Het gaat om hun toekomst.

Ik hoop dat mijn kleinkinderen daar nog een bijdrage aan kunnen leveren.

Peter van Onna

Peter van Onna

Voor Arnhems Hart schrijf ik stukjes die betrekking hebben op de binnenstad. Van leuk tot nadenkende verhalen.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart