Brandweer spektakel

Op de onderkade aan de Rijn, pal voor mijn neus stonden twee prachtige, rood glimmende brandweerwagens. Eén bus voor het vervoer van spullen en manschappen en een soort vrachtwagen met eehttps://arnhemshart.nln hypermoderne hijstoestand er op! Er knipperden verschillende lichtjes op.

Het hijsgedeelte werd er uitgeschoven. Die pikte een bakje met een soort hekje eromheen op. Dat bakje werd naar de rand van de kade gedraaid. Een een duiker in rubber pak met 2 flessen op zijn rug klom via een trapje in het bakje. Op de wal stond zijn collega met een besturingspaneeltje voor zijn buik.

Rustig zwaaide het bakje naar het water en liet het in het stromende water zakken. Het bleek een oefening te zijn. Geen auto te water.
Na een kwartiertje ongeveer werd de bak weer boven water gehaald met een druipende duiker erin.

Ik zou niet graag in zijn schoenen staat, want precies op de plek waar gedoken werd, komt een groot riool uit in de rivier! Met de hele zooi die de stad daar op loost. Vaak zie ik daar, vooral na een regenbui, een vlucht meeuwen neer duiken om daar nog wat eetbaars te verschalken. Wel was het een mooie show met het modernste materiaal. Het was een pracht om naar te kijken, met een warm zonnetje erbij.

Peter van Onna.

Peter van Onna

Voor Arnhems Hart schrijf ik stukjes die betrekking hebben op de binnenstad. Van leuk tot nadenkende verhalen.

Geef je reactie hieronder:

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart