fbpx
Beeld & GeluidRondje 6811

In vogelvlucht tracé Weerdjesstraat

Het is begin zomer 2017 als er grote zware voertuigen bezig gaan t.h.v. Roermondsplein. Vanaf daar werd de gehele weg t/m Oranje Wachtstraat opnieuw geasfalteerd en kwamen er aan de zijkant fiets- en voetpaden te liggen. Tracé Weerdjesstraat wordt verbonden met de rondweg die de gemeente voor ogen heeft om het verkeer beter te gaan geleiden en ook om de bereikbaarheid te verhogen.

Hierdoor werden ook een aantal toepassingen gedaan om goed vanaf de Vossenstraat naar de Nelson Mandelabrug te kunnen rijden. En vanaf Oranje Wachtstraat kan men niet meer naar de Trans rijden. Een project binnen een aantal maanden klaar moest zijn omdat het tracé een zeer drukke verkeersader is voor de zuidelijke binnenstad.

Al na de eerste afzettingen bleek al dat het echt een drukke verkeersader was want er waren ineens dagelijkse files en opstoppingen. Dit bracht de nodige frustraties natuurlijk bij de chauffeurs en aangrenzende bewoners. Maar elke verandering heeft even wat hinder zegt de gemeente dan.

NTP Infra is goed bezig geweest in het uitleggen van de komende veranderingen en was ook bijzonder behulpzaam bij de bewoners om hun te helpen. Zo droegen zij vuilniszakken naar een ophaalpunt en regelden ook loopmatten waar het nodig was. De herinrichting trok dagelijks bekijks en NTP Infra organiseerde zelfs bezichtigingen.

De aanleg van de Sint Jansbeek ging onderwijl gewoon door. Dat maakte het werken soms even wat moeilijker voor beide projecten. Maar in goed overleg krijgt men alles voor- en met elkaar.

De oude platanen aan de Weerdjesstraat werden gelukkig bespaard en er kwam zelfs nieuwe grond bij hun wortels. Verhoogde randen moeten deze bomen beschermen tegen scheurende auto’s. Ernaast werd een borderrand aangelegd waar planten en struiken het tracé en ook de buurt gezelliger moeten maken. Ook trekt het vogels en insecten aan en is er een beter klimaatbeheersing doordat regenwater de grond in gaat. Een artikel over de bomen en planten is al eerder door ons geplaatst.

Een oude stadsmuur werd nog gevonden op het Eusebiusplein en rondingen van een muur bij de Sabelspoort. Alles snel in kaart en op foto gebracht door Leo Smole van Archeo Arnhem. Ook tijdens de sloop en bouwwerkzaamheden in deze binnenstad is er heel veel historisch materiaal verder opgegraven.

Bij de Oranje Wachtstraat werd een gedeelte van de riolering vervangen. De oude functioneerde nog voldoende maar de gemeente wilde een grotere buffer hebben op die plek. Deze werkzaamheden hebben helaas dan ook voor een grote vertraging gezorgd.

Ook een pas aangelegde gedeelte in de Vossenstraat moest er weer uit omdat de bocht niet klopte, een klusje voor GEBRA Infra. De overzijde van de Vossenstraat zal later nog opnieuw bestraat worden.

Ook bij de Sabelspoort werden de oude keitjes weer gelegd en opnieuw gevoegd. Van daaruit gaat ook de GEBRA Infra verder richting de Arien Verhoefstraat. dat zie je later in een nieuwe serie fotofilm strips.

Maar kijk eens mee met deze vier korte filmpjes om te zien wat er allemaal gedaan is tot op heden. Zodat wanneer je er overheen loopt of rijdt dat je je realiseert dat veel mensen deze klus voor jou hebben geklaard.

 

©www.ArnhemsHart.nl

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart