fbpx
Beeld & GeluidNieuwsRondje 6811

Van trap naar Airborne at the Bridge

Eerst zat er Restaurant Humphrey’s en naderhand De Hoeksteen. Maar na een mega verbouwing is op 30 maart Airborne at the Bridge geopend.

Airborne at the Bridge vertelt het verhaal over de tweede wereldoorlog waarin De Slag om Arnhem in 1944 centraal staat, operatie Market Garden. Door middel van nieuwe 3D filmpjes ervaren de bezoekers de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud.

Naast de verbouwing zijn ernaast ook trappen gerealiseerd en is het Jacob Groenewoudplantsoen opnieuw ingericht. Het kanon staat centraal met zijn loop gericht naar de overzijde. De oude informatieborden zijn verwijderd en alles is opnieuw bestraat.

Airborne at the Bridge ligt aan de “Liberation Route Europe” die belangrijke herdenkingsplekken met elkaar verbindt. Samen met Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek en de uitgeschreven wandelroute tussen Arnhem Centraal en het nieuwe Airborne at the Bridge moet dit de nieuwe stroom bezoekers aan kunnen. Het oude Slag om Arnhem was te klein en kon de vele bezoekers niet meer verwerken, deze is ook per 1 januari 2017 gesloten.

Vanaf vrijdag 31 maart 2017 is Airborne at the Bridge elke dag gratis geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer info op: Airborne at the Bridge Een grote aanwinst voor Arnhem en zeer de moeite waard om eens te bekijken.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart