fbpx
Beeld & GeluidRondje 6811

Sint Jansbeek, werk in uitvoering.

Na vele jaren is het zover voor de mannen van “Jansbeek boven water” dat straks de Sint Jansbeek gaat stromen in de binnenstad. Vanaf Lauwersgracht naar de Rijnkade om vervolgens weer kletterend de Rijn verder in te gaan.

Een project met vele liters water dat door de binnenstad van Arnhem zal gaan stromen. Een project dat ook erg veel (voor)werk heeft de komende maanden.

Rond 1 december zal de Sint Jansbeek door ons Arnhems hart gaan stromen en bij zomerse dagen verkoeling geven. Maar zal ook veel (water)vogels, planten en insecten aantrekken. Een klimaat maar dan anders.

Vanaf de start zijn vele kabels en leidingen verlegt, ook kwamen de aannemers alsnog dingen tegen die op geen enkele kaart en/of tekeningen stonden. Daarnaast werd er ook zeer veel historisch materiaal al gevonden, van een oude speld tot complete graven.

Wij maken vanaf begin foto’s en deze worden achter elkaar gezet en voorzien van een ondersteunend liedje. Volg de ontwikkelingen en keer op zijn tijd terug want steeds komen er nieuwe filmpjes.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart