fbpx
Rondje 6811Wandeling

Parkenpad Arnhem

Arnhem heeft ondanks teveel asfalt en stinkende uitlaatgassen een mooie wandeling online staan voor elke natuurliefhebber. Een wandeling die langs mooie plekjes leid en je de herrie in de stad laat ontvluchten. Zo vonden we een mooie route via de wandel zoek pagina.

Arnhem is een echte parkenstad met een groene gordel van wel dertien prachtige parken in een licht tot af en toe sterk glooiend heuvellandschap. Dit parkenpad knoopt een aantal van die pareltjes aan elkaar. Achtereenvolgens Park Sonsbeek, Zijpendaal, Klarenbeek, Angerenstein, Sacré Coeur, Presikhaaf en Thialf. We wandelen al snel door park Sonsbeek langs vijvers en beekjes. In het park zijn een bezoekerscentrum, watermuseum en diverse horecagelegenheden.

We komen langs kasteel Zypendaal en wandelen over de glooiende randen langs beekdal, bos en open velden. In Park Klarenbeek gaan we serieus klimmen en dalen. Hier krijgt het landschap een bijna idyllisch karakter. De Stenen Tafel is een bekend baken op hoogte. In de omgeving hebben we mooie uitzichten over de stad. Karakteristiek voor Park Angerenstein zijn het gerestaureerde landhuis en de Julianabeek die hier ontspringt en de vijvers van water voorziet.

We zien veel oude en bijzondere bomen in dit voormalige landgoed. Via het wat kleinere park Sacré Coeur met het Indische monument Sawah Belanda komen we in Park Presikhaaf. Bij het T-huis, de voormalige koepel aan de Sonsbeekzijde van het Centraal Station, is het goed pauzeren. Op het laatste deel van de wandeling lopen we door het vrij recente parkje Thialf naar de Parkstraat en via plantsoenen langs bijzondere fonteinen terug naar het station.

Lees ook eens een mooi verslag van Vera op haar blog: Vera – Arnhem, de stad van de parken.

Route parkenpad Arnhem

 

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart