fbpx
Beeld & GeluidNieuwsRondje 6811

Opening Focus Filmtheater, een kers op de taart!

Vele genodigden verwachtten saaie speeches en een slaperig deuntje zoals men vaker bij een opening gewend is. Maar vrijdagavond pakte Focus Filmtheater al uitgebreid uit met heerlijke soep en verse culinaire broodjes voor de genodigde gasten.

Het was niet de burgemeester die deze vanavond het hoogste woord had maar Harm Edens in eigen persoon. En wie hem kent van de tv weet dat Harm best wel van veel humor houdt en had dan ook de twee zalen binnen een mum van tijd aan het lachen.

In zaal twee zaten dan ook de hoge gasten en kon zaal één meekijken met een verbinding als er gesproken werd. Zo werden de ongeveer 300 genodigden via een live stream met elkaar verbonden en kon de opening beginnen.

Door het tonen van diverse films werd men al getrakteerd op een avond die iedereen wel aan het nadenken zette. Zo werden de films THE GAP van Patrick VandeBroeck, NEGATIVE SPACE van Max Porter en Ru Kuwahata, GROWTH/GROEI van Sil van der Woerd op de openingsavond bekeken.

Monique in het Veld die sinds 1 februari 2018 de nieuwe directeur van Focus Filmtheater is, roemde de bouwvakkers, projectmanagers, vrijwilligers en focusmedewerkers die het filmtheater de afgelopen maanden hebben gerealiseerd. Met de woorden “De zomer is begonnen” en luid applaus sloot zij af.

Alhoewel Harm Edens meer van Starsky and Hutch films houd kijkt burgemeester Ahmed Marcouch graag naar knokfilms. Met een dikke stift opende de burgemeester dan ook gelijk in beide zalen het Focus Filmtheater met een kleurig vuurwerk op het witte doek.

Ook toen was het een opening voor iedereen en was het zeer druk in Focus deze gehele avond. Er kon gedanst worden op muziek uit de jaren 80 en zelfs de Bee Gees zingen in de karaoketent. Jong en oud deelden dan ook hun zang en dans met elkaar. Zo kan men zien dat hoe oud muziek ook kan zijn, het gaat over van generatie naar generatie en zullen altijd meezingers blijven.

Gospelkoor G-Roots zegende de Torensteeg in met een bijzonder vocaal zang. Even later danst het Dansgezelschap Arnhemse Meisjes van ArtEZ op de trappen en tegen de muren van de Torensteeg. Dit alles gadegeslagen door bezoekers die opkeken naar het effect van de Torensteeg waarin de Eusebiuskerk eigenlijk ingesmolten was.

Ook op het dakterras was het op deze mooie avond goed vertoeven met de Sterrenwacht Presikheaven erbij. Glurend naar de sterren en hemellichamen werd iedereen meegenomen naar kilometers verre schoonheden.

Buiten op het Audrey Hepburnplein werden bezoekers en voorbijgangers ook meegenomen door het aanwezige spektakel.

Met deze mooie en bijzondere openingsavond heeft Focus Filmtheater zich al behoorlijk goed op de kaart gezet.

©ArnhemsHart.nl

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart