fbpx
Beeld & GeluidRondje 6811

Open dag Provinciehuis Arnhem 2017

Na ruim een jaar van stofhappen, boren, trillen en slopen, was het vorige week dan zover. Alle geïnteresseerden mochten op de open dag in het provinciehuis komen om het nieuwe gedeelte en vernieuwde oude gedeelte te zien.

Elke bezoeker werd grandioos vriendelijk begroet door de dames die eigenlijk wat verkleumden omdat het behoorlijk regende die dag. Gelukkig stonden er vele standjes waar men even kon opwarmen met een warm drankje. Zelfs een uitgebreide hapjesbar was aanwezig waar al een goede rij voorstond.

Bij binnenkomst werden we al zeer verrast door het vele bezoek dat op de uitnodiging was afgekomen. Van jong tot oud was er. Iedereen had plezier en keek zijn ogen uit. De moderne uitstraling in de centrale hal was zeer verbazingwekkend. Eerder was dit een open plaats waar de wind en regen vrij spel had.

Door naar de grote zaal waar een vertelling werd gehouden door “De ridders van Gelre”. De ridders van Gelre is een wekelijks programma op TV Gelderland. Daarin wordt aan jong en oud de Gelderse geschiedenis verteld. Ook in deze spannende vertelling ging het over draken en ridders.

Daarna eens even de lift pakken naar de bovenste verdieping.Een mega mooie uitzicht over de Rijn en de nieuw aangelegde rondweg van de Nelson Mandela tot aan de J. Frostbrug. Druppels glijden over de ramen naar beneden, maar geven binnen een warm gevoel.

Ook aan het personeel is goed gedacht want er is een ruimte voor de bedrijfsarts maar ook kan men even een stoelmassage krijgen binnen de nieuwe muren. We zien veel nieuwe gebogen pc schermen staan maar dat is om meerdere documenten e.d. op één scherm te plakken. Dus efficiënter dan twee schermen naast elkaar.

Het interieur in het nieuwe gedeelte oogt zeer modern met allerlei frisse kleuren. Ook mooie houten tafels die steden en gebieden weergeven als een landkaartidee. Overal ligt vloerbedekking en zijn er diverse zithoekjes.

Op elke verdieping, bij het raam, staat een klein keukentje waar warme drank met een één druk op de knop wordt bereid. Ook zijn er afvalbakken voor alle soorten zodat er ook aan gescheiden afval wordt gedaan.

Door het raam zien we parkeergarage Prinsenhof wat op gezette tijden ook gewoon gebruikt kan worden door bewoners en bezoekers van de binnenstad. Daarnaast is Prinsenhof A bijna al gesloopt. Hier komen nog wat parkeerplaatsen en een parkje.

In de rondgang komen we oud medewerkers tegen die opkijken van de veranderingen, sommigen weten nog exact waar zij vroeger hun bureau hadden staan. Zelfs een oudere dame vertelde in geuren en kleuren dat zij vroeger bij de scouting zat en Juliana bij de opening toen een hand gaf. Hiervoor kreeg zij wel een standje van de scouting omdat het niet was toegestaan.

Bij het vertrek kregen we nog vers ijs als toetje mee.

Natuurlijk hebben we op elke verdieping even goed gekeken en zoveel mogelijk alles gefotografeerd. Dus heb je het gemist dan kun je het toch zien via onze YouTube kanaal.

©www.ArnhemsHart.nl 2017

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart