fbpx
Rondje 6811

Informatie overzicht over de Zuidelijke Binnenstad – Week49

Elke twee weken zitten we gezamenlijk in de Informatiewinkel aan De Trans 26/27 onder het genot van een warm bakkie met elkaar de stand van zaken door te nemen. Ook worden dan de (aangeleverde) vragen van o.a. bewoners besproken. Dit is samen met een of meerdere mensen van de Gemeente.

Tevens is ook elke vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur deze Informatiewinkel open om even binnen te lopen en je te informeren over de (lopende) projecten. Margreet zal dan al uw vragen beantwoorden, tevens is dan ook projectmanager Bernard aanwezig tot 15.00 uur voor de wat moeilijke vragen. Schroom niet en loop gewoon even binnen.

=

Focus: Momenteel worden de straatstenen verwijderd, daarna zullen eerst de archeologen verder onderzoeken wat er nog aan historie in de bodem zit. Reeds zijn er door de proefsleuven al dingen ontdekt. Tevens worden dan ook de oude nutsvoorzieningen van de warenmarkt weggehaald.

De bouw zal omstreeks mei 2017 starten en omstreeks maart 2018 zal Focus totaal af moeten zijn, dus ook ingericht e.d. In januari a.s. zal uit de selectie de aannemer worden aangewezen. De Gemeente heeft reeds al een draaiboek gemaakt qua planning en opzet inzake de aangrenzende delen, deze zullen ook meegenomen worden in het maandelijks verkeersmaatregelen rubriek. (zie: Verkeersmaatregelen )

In de eerdere ontwerpen zijn wat aanpassingen doorgevoerd zo gaat het openlucht gedeelte tegen de trapzijde gerealiseerd worden. Nog niet zeker is of de nieuwe appartementen vertraging gaan oplopen. Een nieuw ontwerp werd vorige week al door het kwaliteitsteam bekeken. De architect in deze is vervangen door De Zwarte hond architecten, welk reeds al diverse projecten op hun naam hebben.

Focus zal straks zeer duurzaam zijn en ook stadsverwarming krijgen. Ook de Rodenburgstraat kavels hadden eerder aangegeven of zij stadsverwarming konden krijgen.

Vanuit deze bouw zal ook de Sint Jansbeek worden gerealiseerd, van hier uit zal men dan richting de Beekstraat en Nieuwstraat gaan. Aan de kerkzijde komt dan een zo geheten varenbeek. De oude stadsmuur, welk onder Rozet zat, is reeds steen voor steen uit elkaar gehaald en wordt in de Sint Jansbeek gemetseld. En diverse oude varens zullen dan hier op-geplant worden, hiernaast zullen later ook wel andere planten zich nestelen.

Arnhems hart zal ook van deze ontwikkelingen weer steeds foto’s maken en als een filmpje op haar YouTube zetten.

Nieuwsbrief van de Gemeente: Deze is in de maak en komt op korte termijn uit.

Tour: Vanuit de Informatiewinkel zal straks elke vrijdag een rondleiding worden verzorgt langs de projecten. Zo kunnen geïnteresseerden meer een duidelijker beeld krijgen van de projecten. De tour zal vanaf 13.00 uur starten en duurt een uurtje.

Vragen & antwoord:

-Voor de Rechtbank is altijd een invalidenplaats geweest, er word bekeken hoe druk de parkeerplaatsen er omheen zijn. Desnoods komt deze gewoon weer terug.

-De twee nieuwe bushaltes in de Walburgstraat hebben nog geen bankje en overkapping. Hier word nog naar gekeken en zal later komen.

-Bomenkap Turfstraat/Broerenstraat is nog niet bekend wanneer dit gedaan zal worden.

-Gekeken zal worden om bewoners en bedrijven toch nog beter te informeren.

 

Arnhems Hart sloot deze middag af met Martine te bedanken voor al haar werk om elk overleg goed te organiseren, en bood als blijk van waardering haar een smakelijk pakket aan.

©Arnhems Hart 2016

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart