fbpx
Rondje 6811

Informatie overzicht over de Zuidelijke Binnenstad-Week41

Informatie overzicht over de Zuidelijke Binnenstad-Week41

Elke twee weken zitten we gezamenlijk in de Informatiewinkel aan De Trans 26/27 onder het genot van een warm bakkie met elkaar de stand van zaken door te nemen. Dit is samen met een of meerdere mensen van de Gemeente.

Tevens is ook elke vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur deze Informatiewinkel open om even binnen te lopen en je te informeren over de (lopende) projecten. Margreet zal dan al uw vragen beantwoorden, tevens is dan ook de projectmanager Bernard aanwezig tot 15.00 uur voor de wat moeilijke vragen. Schroom niet en loop gewoon even binnen.

=
Kastanjeboom bij het Gemeentehuis:
Deze mooie boom wordt helaas gekapt vanwege een ziekte. De Gemeente zal deze op korte termijn gaan vellen. Aangegeven wordt of er iets mee kan gedaan worden met de stam, bv een bankje op De Markt er van maken. Dit wordt nader bekeken.

Rodenburgstraat:
De tekening is klaar n.a.v. bewonersoverleg medio april dit jaar. Op 1 november a.s. is er voor hun een bijeenkomst.

Bomen:
Er word gesproken dat er ook andere bomen gaan verdwijnen dit jaar, in kader van de Sint Jansbeek o.a.. Arnhems Hart geeft aan dat dit niet mogelijk is vanwege de diverse zienswijzen/bezwaren die reeds zijn ingediend in kader van deze beek. Daarnaast gaan de kastanjebomen naast het Kerkplein ook verdwijnen als het filmhuis er komt waarschijnlijk. Dus er verdwijnt wel aardig wat zo. De landschapsarchitect Theo zal worden uitgenodigd om over de bomenkap en groen een keer te komen praten.

Rodenburg Kavels
Rodenburg Kavels

Kavels Rodenburgstraat/Nieuwstraat/De Trans:
Het bouwgrond aan De Trans en Nieuwstraat zal aan een projectontwikkelaar worden verkocht. Op De Trans kunnen dan mooie appartementen gebouwd worden. Aan de Nieuwstraat mogen onderaan winkels/horeca e.d. komen met daarboven appartementen.

De zijde aan de Broerenstraat wat blijft staan gaat ook medio november a.s. in de verkoop. De koper mag het renoveren of slopen, alhoewel men denkt dat slopen en weer opbouwen een dure koop zal zijn. Gemeente ziet ook liever dat het gerenoveerd wordt. Er zijn al wat gegadigden voor.

Rodenburg/Broerenstraat is men nog druk bezig om het asbest nog te verwijderen. Er bleek meer te zitten dan berekend. Voor deze kavels bestaat al ruime belangstelling. De verkoop van de kavels aan de Rodenburgstraat start op 4 november. Prijzen variëren van €95.000 tot €141.000 v.o.n. Er wordt eerst een brochure uitgegeven en op 11 november a.s. is er een vragenuurtje voor de belangstellenden. Op 25 november a.s. start de officiële inschrijving van de verkoop.

Aandachtspunten vorige keer:
-Niet bekend wat voor soort rolluiken op De Trans komen.
-Beschadigingen bij Bartok worden na de bouw gerepareerd.

Aandachtspunten:
-Op het Roermondsplein parkeren steeds vrachtwagens e.d. op de stoep. Hierdoor is de stoep ongelijk en beschadigd.

Ons volgend overleg is op donderdag middag 27 oktober a.s., dit zal een rondleiding zijn door de diverse projecten in de Zuidelijke binnenstad. Wil jij ook een project van dichtbij zien en ter plekke er meer informatie over horen? Meld je dan gewoon aan!

De rondleiding begint om 14.00 uur en zal ongeveer een uur in beslag nemen. Zo dichtbij kan men er normaal niet bijkomen. De groep kan maximaal 20 personen bedragen en vol=vol!

Zin om mee te lopen? Aanmelden kan hier!

Arnhems Hart
19 oktober 2016.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart