fbpx
Rondje 6811

Informatie overzicht over de Zuidelijke Binnenstad-Week39

Elke twee weken en ook wel eens gewoon heeft Arnhems Hart een update uurtje met medewerkers van de Gemeente Arnhem. Dit zijn steeds diverse afdelingen en personen. De afgelopen maanden is er al een ontmoeting geweest met de architect van het filmhuis, het kwaliteitsteam, de archeologen van Arnhem, projectmanagers en ga maar zo door.

Opzet is om richting de bewoners meer duidelijke info te kunnen verstrekken dan men via bv de lokale media binnen krijgt. Daarnaast kunnen op dat moment ook de klanken van de bewoners medegedeeld worden. De goede maar ook de kritische dingen worden gewoon gezegd in het uurtje.

Zo hebben we de afgelopen keer even een uurtje gehad over de lopende en komende projecten. En we gaan je daarvan ook regelmatig op onze site een update over geven onder het kopje Rondje6811.

Eventuele extra informatie verwerken we er ook direct bij.

=
Extra man:
Om te zorgen dat projecten beter te laten lopen heeft de Gemeente een derden ingeschakeld. Deze kijkt bij alle projecten mee of er geen bijzonderheden en mogelijke knellingen zijn. Ook gaat hij kijken in hoever bewoners en bedrijven last kunnen ondervinden en is ook een aanspreekpunt voor hun.

Rodenburg kavels:
Door vleermuizen en andere vogels is de asbestverwijdering vertraagd. Men heeft gaten in de muren gemaakt zodat deze weer vrij de natuur in zouden gaan. Momenteel is Van Dalen bezig om de aanwezige asbest te verwijderen. Echter blijkt er meer asbest te zitten dan men had gecalculeerd, dit zal betekenen dat de sloop ook later plaats vindt.

De verkoop van de kavels aan de Rodenburgstraat start op 4 november. Prijzen variëren van €95.000 tot €141.000 v.o.n. Er word eerst een brochure uitgegeven en op 11 november a.s. is er een vragenuurtje voor de belangstellenden. Op 25 november a.s. start de officiële inschrijving van de verkoop.

De Markt
De Markt

De Markt:
Deze wordt momenteel opnieuw bestraat en er zijn mooie plantenbakken geplaatst. Bedoeling is dat op 9 december a.s. daar de eerste weekmarkt komt. Momenteel is men hard bezig om de fontein te installeren.

Slag om Arnhem:
Slag om Arnhem verhuist naar het oude pand van Humprey’s aan de Rijnkade. De interne sloop is reeds al aan de gang en medio januari zal men starten met de opbouw en inrichting. Buiten zijn reeds al de traptreden en bankjes geplaatst. Slag om Arnhem gaat op 1 maart 2017 open voor het publiek.

Rijnkade-Slag om Arnhem
Rijnkade-Slag om Arnhem

Bartok:
Momenteel is men bezig om de funderingen te boren, dit geeft wat overlast met geluid. De gaten moeten ook 19 tot 26 meter de grond in worden geboord. KondorWessels gaat hier 61 appartementen bouwen. Daaronder is plek voor een supermarkt, wellicht de AH?. Eind 2017 moet dit alles klaar zijn.

De Trans:
Parkeerplaats De Trans zal eind november a.s. totaal af zijn. Momenteel is men bezig met de laatste parkeerplaatsen te bestraten. Ook worden er 16 elektrische laadpalen geplaatst en komt het openbare toilet bij Camelot 026 ook op deze plek. Momenteel kan men al via de Rodenburgstraat inrijden, de zijde Nieuwstraat word eind deze week afgesloten. Het geheel word omringd door een beukenhaag en dubbele rij bomen. Immers we houden van groen in onze binnenstad.

Parkeerplaats De Trans
Parkeerplaats De Trans

Paradijs:
De zijde Turfstraat is bijna klaar voor de oplevering. Dit zal begin november a.s. zijn. Op het Paradijs zelf zal dit zo rond maart/april 2017 wezen. Opgemerkt wordt dat de oude stijl goed in verband staat met de omliggende panden.

Filmhuis:
De Gemeente is reeds opzoek naar een aannemer die het filmhuis gaat bouwen. Met de tekening is men nog wat schoonheidsfoutjes aan het veranderen. Bij de Raad van State (RvS)hebben diverse bewoners en bedrijven momenteel nog een bezwaar lopen tegen deze nieuwbouw. Voor 9 december zal de RvS een uitspraak doen daarover.

Roermondsplein circuit:
Men is aan het onderzoeken om deze meer naar de wijken te versterken. Vanuit de Willemstunnel gelijk linksaf naar de Weerdjesstraat zou mooi zijn. Dit kan ook mits er een groene golf is vanaf de Zypsepoort. Bij een verkeerstelling in mei zou dit de 2e drukste kruispunt zijn van Arnhem. Kruispunt Gelredome staat nog steeds eerste.

Aandacht:
-Het verkeerskaartje wat de Gemeente verstrekt zal ook richting de ondernemers gaan via de PBA. Arnhems Hart geeft dit aan in het overleg.

-Beschadigingen aan de straat bij Bartok. Gebleken is dat er her en der trottoirbanden en ook klinkers beschadigd zijn n.a.v. al het sloop en breekwerk daar. Dit wordt onderzocht.

-Bij het Paradijs komen straks 3 roldeuren. In hoever zijn deze geluidsstil?

Arnhems Hart
12 oktober 2016.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart