fbpx
Rondje 6811

Informatie overzicht over de Zuidelijke Binnenstad – Week 07-2017

Na een aantal weken hebben we afgelopen week weer een eerste overleg gehad met de gemeente Arnhem. In dat overleg nemen we de vragen mee van onze bewoners en horen we de ontwikkelingen aan omtrent alle projecten in de zuidelijke binnenstad.

We starten met een beetje verhitte discussie over de bomenkap die plaats heeft gevonden en die nog komen gaan. Arnhems Hart geeft aan dat een duidelijke communicatie daarover ontbreekt en bewoners daar ook wel boos over zijn. Immers elke gekapte boom is er een teveel naar ons mening, maar we weten ook dat het soms nodig is om deze te kappen. Zoals de zieke kastanjebomen om het Kerkplein heen.

Momenteel zijn er ook ontwikkelingen gaande omtrent de herinrichting van het Jacob Groenewoudplantsoen. Hier worden 5 hele mooie dikke platanen gekapt om meer straatwerk er te leggen. We vragen ons zeer af of dat ook anders had gekund en het straatwerk ook op een andere manier er in had gepast. Wel worden straks 5 nieuwe platanen geplant. Een tekening is onderaan te zien.

Arnhems Hart heeft graag dat er duidelijkheid komt omtrent het kappen e.d. Onze zorg wordt meegenomen richting de projectmanagers/leiders om meer duidelijker te worden naar onze bewoners. Daarnaast gaan we dit in een gesprek aankaarten naar de wethouder.

Het Jacob Groenewoudplantsoen is 24 maart a.s. klaar en samen met Slag om Arnhem (Oude pand Humphreys) is er op 30 maart a.s. de opening. Er naast is vorig jaar al een trappenpartij aangelegd en banken. Tevens is deze talud bekleed met gras en maakt een mooie indruk. Binnen is het al totaal gestript en word de laatste hand gelegd.

De appartementen aan de Broerenstraat/Nieuwstraat gaan over enkele weken in de echte verkoop. Potentiële kopers kunnen zich daarop inschrijven. Het terrein waar eerder SLAK en de elektro winkel heeft gestaan is wat later aan de beurt om te verkopen.

Momenteel wordt er druk gebouwd op het Bartok locatie. Hier verrijzen appartementen met daaronder een supermarkt. Albert Heijn gaat daaronder een winkel openen. Op 22 februari a.s. gaat Kondor Wessels beginnen vanaf de kelder omhoog te bouwen.

We hebben het nog over het aardvarken wat weer een mooi opgeknapt gebied heeft. Er is een extra betonrand aangebracht en de heide planten zijn uitgedund en meer verspreid. Wel gaan er geruchten rond dat de projectontwikkelaar op deze locatie gaat bouwen, de gemeente kon dit momenteel niet bevestigen. Het aardvarken verliezen op deze mooie plek zou grote zonde betekenen.

Om een flexibele doorstroming vanaf de Willemstunnel naar de Weerdjesstraat maken wordt de lus onder de Mandelabrug geschrapt. Om een duidelijk verhaal te maken zullen we daar extra op in gaan op Arnhems Hart. Zie: Straks een groene golf onder de Mandelabrug?

Op 14 maart a.s. is er een informatieavond over de ontwikkelingen op het Kerkplein. Bewoners van de Zuidelijke binnenstad krijgen hiervoor een uitnodiging thuis. Noteer deze alvast in je agenda!

Elke twee weken komen we samen op De Trans met de gemeente. Daar kan iedereen bij aanschuiven als bewoner. Zin om dit eens mee te maken of heb je nog vragen, stuur een mailtje naar: redactie@arnhemshart.nl

 

Tekening Jacob Groenewoudplantsoen:

 

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart