fbpx
Beeld & GeluidRondje 6811

Hoek Rodenburgstraat gesloopt en verkocht – 01

Op de hoek Rodenburgstraat en Broerenstraat is Van Dalen momenteel bezig om de laatste restanten van de sloopflat te verwijderen. Op deze plek komen straks 11 nieuwe woningen welk door nieuwe bewoners gebouwd worden. De kavels daarvoor zijn afgelopen vrijdag al verkocht en er staan ook nog 3 mensen op de wachtlijst.

De oude flat werd binnen korte tijd neergehaald en momenteel zijn alleen de oude bergingen nog zichtbaar. De komende tijd zullen hier de vloeren van verwijderd worden en de oude palen afgeknipt. Daarna zullen de bekende archeologen van BAAC eerst weer verder gaan met hun historische onderzoek onder de oude Helstraat. En aangrenzend onder de oude gesloopte bergingen van de flat.

Arnhem heeft een zeer rijke binnenstad als het om historisch materiaal gaat. Eerder werd onder Rozet al een stadsmuur gevonden en ook gedeeltes van de oude Sint Jansbeek op diverse plekken in de Zuidelijke binnenstad. In de proefsleuven op het Kerkplein, waar Focus straks verrijst, werden twee graven gevonden naast elkaar en oude muren. Ook onder de nieuwe woningen op Het Paradijs werden vele mooie oude schatten gevonden waaronder oude waterputten en vloeren.

Als men naar de oorsprong Rodenburgstraat kijkt komt men dit tegen:
Vroeger ‘Achter Rodenborgh’ geheten, naar een huis aldaar. In deze straat werd in 1638 het Nieuwe Weeshuis gesticht door hopman Jacob de Wilt, voor wezen van militairen, “in ’s lands dienst gevallen, die meer kynderen dan goed achterlieten”. In 1853 werd de straat doorgetrokken naar de Rijnkade. Op 5 januari 1952 is de naam in het wederopbouwplan herleefd. De oude straat met de bebouwing werd in de slag om Arnhem totaal verwoest.

Dat we alle projecten blijven volgen bewijst weer dit eerste YouTube foto filmpje van begin tot heden:

Voor meer filmpjes kan men naar ons YouTube kanaal: Arnhems Hart Youtube

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart