fbpx
Beeld & GeluidRondje 6811

Focus op Focus 03 – 2018

Het is alweer een lange tijd geleden sinds we Focus hebben betreden om de voortgang voor iedereen vast te leggen. Samen met ons fotomaatje Rinus Baak kijken we eerst naar de Torensteeg en nemen de nieuwe ontwikkelingen in ons op.

Door het vele glaswerk zien we de Eusebiuskerk schijnen aan de top van de trap. De mooie bakstenen en het metselwerk aan de zijkanten geven een mooie indruk. Ruimtelijk maar ook wel adembenemend als men dit zo van dichtbij kan zien.

Als we de verschillende zalen en gangen doorlopen, zien we dat er veel werk is verricht. Door de zwarte plafonds moeten onze ogen even behoorlijk wennen. We ontmoeten een delegatie van de aannemer en de architect die rondlopen om ook de voortgang te bekijken en soms een advies te geven.

Boven door de patrijspoorten zien we een soort 3D schilderij van de omgeving. De mooie foto’s in deze aflevering maken ook duidelijk wat we er mee bedoelen. Een zeer ruim uitzicht over de andere projecten lijken te versmelten met deze nieuwbouw.

Boven bevindt zich het hol van het filmhuis en ook de plek waar vanuit straks de verwarming en klimaat geregeld gaat worden. Vele buizen en leidingen zien we nu overal liggen en staan. In ons laatste bezoek was dit nog een gewone kamer vol met isolatiemateriaal gestapeld op pallets.

Op dat moment is het op dak zeer zonnig. De ventilatoren en zonnepanelen moeten nog komen. Op de plek waar vanaf medio april De Martinus wordt gebouwd, zijn ze al bezig met kabels en leidingen te leggen, ook deze nieuwbouw hoort hierbij.

In het Grandcafé gedeelte zien we dat de keuken iets vorm begint te krijgen. Vele tegels en twee afzuigkappen zijn al aanwezig. Een aparte ruimte voor de afwas wordt verder afgebouwd.

Langs de ramen stroomt de Sint Jansbeek en zijn bouwvakkers bezig om de kozijnen goed af te werken. Wetende dat er nog veel werk gedaan moet worden de komende weken om alles af te krijgen.

Bij de ingang wordt driftig met een stofzuiger gezogen, immers een opgeruimde plek is ook het halve werk. En wellicht is deze jongeman al aan het oefenen voor de grote opening van Focus op vrijdag 15 juni a.s.

©www.ArnhemsHart.nl

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart