fbpx
Beeld & GeluidRondje 6811

Focus op Focus 02-2018

Vanaf ons eerste filmpje over de nieuwbouw is er al veel gebeurd. Niet alleen binnen maar ook er omheen is er al veel gedaan. Zo werd de Sint Jansbeek voorzien van leuningen en keien. Maar ook mocht het plein ervoor eindelijk de naam Audrey Hepburnplein krijgen.

Binnen werkt de aannemer samen met vele bedrijven en onderaannemers die het filmhuis als het Grand Café af moeten krijgen eind maart 2018. We zien dan ook veel werklui heen en weer lopen maar er vindt ook steeds goed overleg plaatst met de uitvoerder op zijn kantoor.

Vele tekeningen, aantekeningen, promo materiaal en gereedschappen zien wij in de bovenste etage van de portocabins liggen. Geregeld komen er mensen binnen met vragen aan de uitvoerder en ook zijn telefoon gaat geregeld. Een druk baasje is het wel en handelt alles goed en in overleg af.

Met een mooie roze bouwhelm en werkschoenen mogen we het terrein betreden. Veiligheid staat nummer één binnen de bouwhekken en dat is ook goed te zien. Waar ook enigszins iets afgezet moet worden zien we ook de bekende wit-rode linten hangen.

Veel kabels en leidingen worden getrokken door het pand. Van stroom, en water tot communicatie en zelfs voor de airco. De buitenzijde wordt al mooi gemetseld met bruine stenen en een klein tintje. De rondingen aan de Turfstraat worden zichtbaar en geven ook een mooie kijk naar buiten. Op het dak werden we even stil van de uitzicht maar ook de vele bedrijvigheid om het complex heen.

Aan de achterzijde waar straks ook wordt gebouwd zien we al de eerste stenen gemetseld zijn voor de nieuwe appartementen met de naam “De Martinus. Hier zal men medio april 2018 mee starten als Focus gebouwd is. Een vergunning voor De Martinus is al aangevraagd.

Met het inzetten van de ramen begint Focus Filmtheater al een andere uitstraling te krijgen. En het is gelijk veel aangenamer voor de mensen die binnen werken. Ook de regen en wind heeft dan geen vrij spel meer om binnen te gaan spoken.

Zonder bouwhelm en werkschoenen kun jij meekijken met dit tweede deel over Focus op Focus.

©www.ArnhemsHart.nl

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart