fbpx
Rondje 6811Wandeling

Even een frisse neus halen.

https://arnhemshart.nlHet is een mooie ochtend en we lopen even de zuidelijke binnenstad door. Om eerst even langs de Oranje Wachtstraat te gaan waar aannemers druk bezig zijn om de riolering te vervangen. Op deze riolering zit geen enkel huis of bedrijf aangesloten maar vangt alleen maar hemelwater op dat weer naar het gemaal getransporteerd wordt. Om een betere buffer te creëren wordt nu een grotere buis geplaatst.

Ook zien we kleine bulldozertjes scheuren door het grijze blokkengebouw van de provincie Gelderland. Deze kleine bulldozertjes noemen we bobcats en worden gebruikt in krappe ruimtes om de boel bij elkaar te schuiven en af te voeren. Als we een kijkje binnen nemen, is dat al aardig gelukt.https://arnhemshart.nl

Op de hoek Oranje Wachtstraat en Prinsenhof staat namelijk gebouw A en deze wordt totaal van binnen gestript om later gesloopt te worden. Na de sloop zal hier een groen parkje worden aangelegd met wat parkeerplaatsen is ons verteld. Wel raar omdat parkeergarage Prinsenhof een 240 auto’s kan bergen.

Prinsenhof B dat om de hoek ligt, staat te koop en er gaan al wat geruchten dat dit wordt getransformeerd tot appartementen. Net zoals gedaan is met het oude UWV aan het Eusebiusplein, dat daarna Camelot026 genoemd werd.

Ondertussen zien we vele stratenmakers die stenen leggen voor de nieuwe fiets- en voetgangerspad. Aan beide zijden van de weg kan men straks gewoon rustig en veilig lopen en fietsen zonder steeds de weg over hoeven te steken.

https://arnhemshart.nlOok zien we vele kabels liggen die naar regelkasten gaan en staan er al vele verkeerslichten. Werklui zijn bezig om voetgangerslichten te plaatsen op palen. En een andere collega sjort de kabels er doorheen.

Tevens zijn er op de weg al diverse verkeersborden te zien w.o. het verboden wordt om te parkeren. Na de herinrichting zijn ook alle 28 parkeerplaatsen verdwenen en zullen de bewoners hun auto in de aangrenzende straten moeten zetten.

Om de hoek bij de mooie platanen is men ook bezig om de Vossenstraat tot aan de Langstraat weer opnieuw te bestraten. Het bleek dat de bocht niet correct aansloot met de Weerdjesstraat en er moest nog een stukje riolering vervangen worden. Later worden hier ook de ondergrondse containers geplaatst.

Lopend langs de Sint Jansbeek zien we dat er al veel is gedaan. Het gedeelte Klein Oord heeft zelfs al een laag water en zijn de zijkanten al volledig gemetseld. De trappen voor de watervogels geven alvast een verdere indruk en in gedachten hoort men al de eendjes kwaken.https://arnhemshart.nl

Bij de nieuwbouw, waar Focus in komt, zien we bijna al het hoogste punt verrijzen als bouwvakkers steen na steen de muren op elkaar zetten. We zullen nog een dikke zeven maanden moeten wachten eer het gebouw af is.

Naast de Eusebiuskerk is men nog bezig om alle skeletten stuk voor stuk uit te graven en schoon te borstelen. RAAP is hier bezig in opdracht van Hoornstra om archeologische onderzoek te doen en de oude begraafplaats bloot te leggen. A.s. maandag moeten de archeologen ook klaar zijn en gaat Hoornstra verder om hier een varenbeek te realiseren.

https://arnhemshart.nlIn de afgelopen tijd zijn hier al ongeveer 400 skeletten gevonden. En waarschijnlijk worden dat er nog meer als men het trapgedeelte en de stroken voor de buizen gaat uitgraven. Hier zal maandag mee gestart worden als de overkapping verplaatst is.

Kijkend naar de deskundigheid en luisterend naar de vele verhalen die Gerben Zielman van RAAP erfgoed de aanwezigen verteld, was het een fijne informatieve frisse neus door een kleine gedeelte van de binnenstad.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart