fbpx

Rodenburg- en Arien Verhoefstraat 01 – 2018

Het is herfstachtig maar toch heel erg aangenaam. Terwijl de bladeren zwieren door de straten klinkt ‘s-morgens het geronk van zwaar materieel. Een asfaltfrees trekt zijn baan door de Rodenburgstraat, het vernieuwen van de straat is begonnen. Met een sigaret op hun lippen trekken de mannen door de straat alsof het open huis is.

Na de Weerdjesstraat zijn ook de Rodenburgstraat en Arien Verhoefstraat aan de beurt om nieuwe verharding te krijgen. De loper die reeds al behoorlijk door de binnenstad ligt, komt ook hier zijn intrede doen.

Geen verhoogde trottoirbanden meer en ook de parkeerplaatsen worden anders gesitueerd. Ook bij de Sabelspoort is GEBRA Infra gestart met het opnieuw bestraten en gaat vanaf daar verder de Arien Verhoefstraat in. NTP Groep heeft de Rodenburgstraat op hun conto staan.

Er komen ook meer geveltuintjes in de Rodenburgstraat, de onderste bewoners hebben aangegeven deze graag te willen hebben. Zo komt er meer kleur in de straat maar ook het klimaat is hier erg bij gebaat. Zo kan regenwater de grond intrekken en niet in het riool.

Met precisie wordt alles uitgelijnd en ter plekke berekend. Vele kleurige touwtjes geven de lijnen van de komende bestrating aan. Het is maar goed dat deze mensen ervaren zijn want soms lijkt het net een puzzel.

Op de hoek de Markt/Arien Verhoefstraat komen een aantal parkeerplaatsen en verder mag men in deze straat niet meer parkeren. Ook mag men niet meer doorrijden naar de Markt omdat de straat op het eind smaller is geworden.

Er is een obstakel wanneer men bezig is op de Rodenburgstraat aan de Rijnkadezijde. Een auto staat er geparkeerd. Deze staat niet op de handrem en wordt aan de kant gedrukt met een steen achter zijn wiel om erger te voorkomen. Een beetje wit is de voorruit wel van de vele parkeerboetes.

Maar NTP Groep gaat gewoon verder en geeft de auto nog even een eigen eilandje met asfalt. De auto is later verwijderd door een bergingsbedrijf.

Kijk je ook weer mee met het eerste deel?

©www.ArnhemsHart.nl

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart