Het Kadehuis – (I)

Het is oktober 2018 wanneer ontwikkelaar AM samen met architect Barcode, via een tender, met een duurzaam plan de twee kavels aan de Trans, Nieuwstraat en Rijnkade binnen haalde. Het bouwblok heeft een perceeloppervlakte van 2332m2 en moest minimaal €2.000.000,00 opbrengen.https://arnhemshart.nl

De gebouwen waar men eerder een frietje kon halen bij Snackbar SnackAttack en een afzakkertje bij Café De Kroeg ligt nu geheel plat. Het is dan ook maart 2019 als de aannemer begint met de binnenzijde van de panden om zoveel mogelijk materiaal te scheiden voor hergebruik en oud ijzer.

Helaas waren de energieleveranciers niet snel met het afkoppelen van de voorzieningen voor de sloop. Eigenlijk zou men dit jaar al starten met de nieuwbouw. Nu na het neerhalen van de gebouwen moeten de kelders er nog uit en zal er archeologisch onderzoek plaats vinden.

Dat er wat gevonden zal worden is zeker want indertijd van de aanleg Sint Jansbeek zijn aan die zijde er al muren e.d. gevonden. Hoelang de archeologen nodig hebben hangt af van wat er gevonden gaat worden. En ook hoe diep de nieuwbouw straks gaat want tot zohttps://arnhemshart.nlver gaan de archeologen ook.

Het Kadehuis
Nadat de archeologen geheel klaar zijn zal de aannemer, 2e helft van 2020, beginnen met het realiseren van een rijke mix aan woningtypen: 3-kamer appartementen, luxe 4-kamerappartementen en penthouses. Met ruime groene dakterrassen of inpandige balkons en natuurlijk uitzicht op de Rijnkade. Tevens komen er ook een paar woningen met kantoor of atelier op de begane grond en wonen op de 1e verdieping.

De nieuwbouw omvat 56 koopappartementen woningen die “Het Kadehuis” gaan heten. Maar niet één lang gerekt gebouw maar 6 verschillende huizen naast elkaar met elk een andere uitstraling. Parkeren kan men straks in de ondergrondse parkeergarage waarin ook deelauto’s zullen staan. De parkeerplaatsen moet men los kopen en zijn niet bij de prijs van een appartement inbegrepen.

Met betrekking tot duurzaamheid komen er zonnepanelen, bodem-warmtepompen en gebruik van een energy app. Maar ook groene daktuinen en een hoogwaardige bouwfysische schil en https://arnhemshart.nlmoderne (dag)lichte ruimten dragen bij aan de duurzaamheid van het gebouw.

Om bewoners meer te wijzen op hun mobiliteit komt er een fietsenstalling, mobiliteitshub en oplaadvoorzieningen voor elektrische auto’s. Want wie wil er tegenwoordig nog een oude diesel in de binnenstad hebben?

Wij volgen natuurlijk de ontwikkelingen vanaf dag één tot wanneer in 2022 de oplevering plaats gaat vinden van Het Kadehuis. Kijk je mee naar de eerste film over de sloop?

 

 

 

 

 

©www.ArnhemsHart.nl

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart