fbpx
Beeld & GeluidRondje 6811

Focus op Focus 04/05 – 2018

Het gaat heel erg hard met de nieuwbouw van Focus Filmtheater op het Audrey Hepburnplein. Wie vorig jaar er langsheen ging weet niet wat hij/zij nu allemaal ziet. Aan de binnenzijde wordt momenteel hard gewerkt aan het audiosysteem om deze aan te leggen.

In diverse zalen staan sub-woofers, boxen en tweeters waar menig audiojunk zeer jaloers op zou worden. Ook een projector wordt al geïnstalleerd en met de benodigde hard- en software.

Schilders, loodgieters, metselaars, elektriciens en ga maar zo door, loopt en rent overal door elkaar. Soms moeten we even gauw aan de kant vanwege haastige spoed lopende werklui. Ook uitvoerder Randy zien we steeds van boven naar beneden gaan en elk puntje weer op de i zetten. Randy organiseert alles tot in de puntjes alsof het zijn eigen bioscoop wordt. En steeds als we hem spreken is het de rust zelf en lacht hij altijd.

We hebben de afgelopen tijd de sleuteloverdracht gehad en Focus Filmtheater BV is nu de huurder van al het moois wat er neer is gezet. Terwijl de aannemer nog wat dingen afmaakt en wijzigt kunnen de inrichters aan het werk en kan ook het Grand Café verder afgemaakt worden. De planning is dat deze eerder opengaat en wel op 29 april a.s.

Ook wordt buiten aan de voorzijde hard gewerkt aan de bestrating om deze voor Koningsdag 2018 klaar te hebben. Hier zal “Focus eten+drinken” ook een buitenterras creëren met zicht op de Sint Jansbeek.

Vorige week zijn onder de komende bestrating op het Audrey Hepburnplein de restanten van de knekelput met respect herbegraven. Bij het graven van de Sint Jansbeek is naast de Eusebiuskerk o.a. een oude knekelput gevonden en geruimd. Een knekelput of knekelgraf is een verzamelgraf waar restanten van overledenen worden begraven als het oorspronkelijke graf van de overledene is geruimd.

Ook zijn er volledige skeletten indertijd gevonden die nu onderzocht worden door archeologen. Ten tijde van het uitdiepen voor de varenbeek zijn er ruim 750 volledige skeletten gevonden. Deze worden later ook met respect in hun oude omgeving herbegraven.

Wie straks naar Focus Filmtheater gaat zal dan waarschijnlijk in zijn achterhoofd houden dat men op zeer oude grond loopt en de omgeving weer gaat opleven door de wederopbouw van de zuidelijke binnenstad.

Kijk je weer mee, we hebben zelfs twee filmpjes voor je.

 

 

 

©www.ArnhemsHart.nl

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart