fbpx
Beeld & GeluidRondje 6811

De (in)gangen van De Eusebiuskerk – YouTube (XI)

In deze fotofilm-strip zien we het schoonmaken van de grafzerken rondom het koor. Echt een mooie aanwinst na het verwijderen van de oude vloer die er bovenop lag. Schoonmakers zijn druk bezig geweest om het stof en rommel op te ruimen en de vloer met de grafzerken weer proper te krijgen.

https://arnhemshart.nlBeneden werden de oude muurschilderingen nog verfrist en behandeld door de restaurateurs. Zij nemen ook de grote muurschildering boven onder handen. De grote muurschildering dateert uit de 16e eeuw en was aan een opknapbeurt toe. Men zorgt ervoor dat de contouren en schildering behouden blijft maar kleurt het niet extra in. Vakwerk door Aafje en Nanon van restauratiebedrijf OUOU

Wie straks naar beneden wil zal daarvoor moeten betalen. Dat het echt de moeite waard is blijkt al uit deze foto’s. Straks heeft de Eusebiuskerk een mooie tentoonstelling beneden gerealiseerd die men niet links kan laten liggen.

Ondertussen werden de beerdiertjes, zaadcellen en coronavirus beelden geïnstalleerd op de twee lege luchtbogen. Vanaf beneden ishttps://arnhemshart.nl goed te zien dat ze mooi schitteren in de zon door het aanwezige bladgoud. De grote schijf zal straks in de avond uren gaan branden zodat de aandacht getrokken wordt.

Bij de in- en uitgangen naar de ondergrondse kelder is een hekwerk aangebracht. Zo’n zelfde hek staat ook om het praalgraf heen om afstand te bewaren en te voorkomen dat het beschadigd wordt. Wie goed kijkt ziet ingekerfde namen en datums staan die er eigenlijk niet horen.

https://arnhemshart.nlBuiten is men met het opruimen en afbreken begonnen. De steigers worden weggehaald en men kan weer de Cuijperskamer zien aan de zijde van de Sint Jansbeek. Deze zal later verder onderhanden worden genomen omdat er achterstallig onderhoud is. In de wandelgangen gaat rond dat men er iets van een horeca in wil maken i.s.m. een naastgelegen restaurant. Maar dit staat momenteel op losse schroeven.

Ook de consistorie kamers zijn opgeknapt en heeft deze weer een tussenwand gekregen. Hier kan men straks kantoor kan houden en in stilte gesprekken voeren. Met een kleine keuken om een bammetje te smeren en een bakkie te doen. Voor nood deed men dit in de grote grijze houten bouwkeet die verwijderd werd.

Langzamerhand wordt er steeds meer zichtbaar aan de buitenzijde van deze mooie Eusebiuskerk. We tellen af naar wanneer de verlichting op de vernieuwde luchtbogen aan zal gaan. En het laatste beerdiertje, op zijn pootjes, de grond zal aanraken…..

©ArnhemsHart.nl

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart