fbpx

De (in)gangen van De Eusebiuskerk – YouTube (VII)

Vele maanden verder en alweer het zevende fotofilm-stripje over De Eusebiuskerk. Wie het volgt ziet dat er heel veel gedaan is en dat het van de binnenzijde al behoorlijk veranderd is. Wie buiten kijkt ziet nu twee mooie en nieuwe ingangen.

In deze serie nemen we je mee naar de plaatsing van één van de nieuwe hekwerken die de ingangen gaan versieren. Best wel een enorme klus als men alles bekijkt. Aannemer Nico De Bonthttps://arnhemshart.nl moest daarvoor eerst stevige poeren maken om het draaiwerk er op te kunnen monteren.

Met vereende krachten, en een bouwkraan, werden laat in de middag de mooie hekwerken gemonteerd en getest zodat ze makkelijk open gaan. Een imposante klus die ook enorm veel bekijks trok vanaf de terrassen.

Ondanks de coronamaatregelen gingen de aannemers gewoon door met inachtneming van de geldende maatregelen. Vaak werd het mondkapje dan ook automatisch wel een stofkapje tijdens het boren en beitelen.

Geweldig was het toen er weer een groot gedeelte klaar was en een gedeelte van de steigers afgebroken werden. Ook de omheining werd verwijderd en zag men steeds meer een stuk van de kerk vanaf de Markt. Voorbijgangers werden blij en feliciteerden ook de werknemers met de voortgang en mooie uitstraling.

https://arnhemshart.nlWie voor de ingang aan de zijde van de Markt staat ziet in de bestrating een soort y-vorm liggen van keien. Dit zijn de oude contouren van de oude Sint Maartenskerk die daar eerder gestaan heeft. Wanneer de resterende omheining weggaat zullen ook daar deze contouren verschijnen.

Door een nieuwe subsidie van de provincie Gelderland kan De Eusebiuskerk ook in 2021 verder gaan met de renovatie en aanpassingen. Begin volgend jaar gaat men verder met het koorgedeelte om het oude praalgraf exact te plaatsen op de plek waar hertog Karel van Gelre begraven ligt.

Anneke van Griend kan dit geweldig uitleggen in een uitzending die eerder gemaakt is door de Ridders van Gelre. Enthousiast vertelt zij over de hertog en wat er met zijn lichaam is gebeurd toen deze op 70 jarige leeftijd overleed in 1538.

Het is echt de moeite waard om de Eusebiuskerk te bezoeken en te zien wat allemaal al gedaan is en wat er nog komen zal. Na de lockdown kan men weer hier terecht voor de bezichtiging en een uitkijk over Arnhem vanaf de glazen balkons.

Wij kunnen niet wachten tot men weer in 2021 bezig gaat met deze mooie historische kerk en jullie dat laten ervaren door de vele mooie foto’s en verhalen. Kijk je weer mee met deze aflevering.

©ArnhemsHart.nl

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart