De (in)gangen van De Eusebiuskerk – YouTube (VI)

Wanneer Van Dalen bezig gaat aan de zijkant om de rioleringen te realiseren klinken er ineens de alarmbellen weer. Ze stuiten op botten van oude Arnhemse bewoners. Het bodemwerk wordt stil gelegd en de archeologen komen eerst kijken.

https://arnhemshart.nl/In aanwezigheid van de archeologen van ADC gaan zij de geul begeleiden en elk bot en splinter wordt gedocumenteerd en in zakken gedaan voor verder onderzoek. Dat zijn de kenmerken van de afgelopen jaren als men rondom de Eusebiuskerk gaat graven. Vele skeletten en beenderen zijn hier al gevonden sinds de Sint Jansbeek gerealiseerd is. Na onderzoek komen ze allemaal voor de Eusebiuskerk weer te liggen in een speciaal gemaakt herdenkingsgraf. En de teller staat nu al bijna op de tweeduizend in zijn totaliteit.

Naast de Eusebiuskerk is het joods monument geplaatst. Een eerbetoon aan de vele joodse slachtoffers tijdens de oorlog. De koffer is het symbool https://arnhemshart.nl/voor de reis die ze bij zich hadden. Een prachtig en heel mooi monument waar men niet omheen kan.

Ook is er heel erg druk gewerkt binnen de Eusebiuskerk. Er zijn mooie vloertegels gelegd en de vloerverwarming werkt heel goed. In kader van klimaat en van het gas af draait de vloerverwarming op stadswarmte. Verder loopt er een project om te kijken of de huidige hangende kachels op waterstof kunnen branden.

De entree aan de noordzijde is mooi bekleed met koperen panelen en straalt en schittert heel modern maar toch met een oude look er tussen. Dehttps://arnhemshart.nl/ trappen passen er heel mooi bij en geven zelfs in de donkere avonden licht d.m.v. grondspots.

Wie nu naar de toiletten gaat komt eerst langs een mooi robuust hekwerk dat als afscheiding en veiligheid hier staat. Via een elegante trap met ijzeren leuning loopt men naar de nieuwe toiletgroepen voor dames en heren. Ook hier straalt momenteel de frisheid er vanaf. En men hoeft zich absoluut niet te schamen als je even wat langer blijft zitten om te genieten.

Op dit moment is men nog bezig om de entree aan de zuidzijde klaar te maken. En met het kaal maken van de oude toilettenruimte waarbij een verrassing tevoorschijn kwam, maar daarover de volgende keer meer.

Kijk je weer mee met deze mooie verzameling foto’s? We beginnen met de mooie luchtfoto van fotograaf Jan van Dalen.

 

©www.ArnhemsHart.nl

Geef je mening hier...