De (in)gangen van De Eusebiuskerk – YouTube (III)

Met ruim 110 foto’s maken we alweer de vierde foto-filmstrip. In de afgelopen twee maanden zijn er weer veel zaken afgewerkt in de Arnhemse Eusebiuskerk. Een kerk met veel historie en als de muren konden spreken ook vele verhalen.

Schilders werken laag en heel hoog om de muren weer van een frisse kleur te voorzien. Duizenden tegels zijn er gelegd en ook de vloerverwarming is hieronder gelegd. In de kabelgoten worden gelijk ook andere leidingen gelegd en zijn deze d.m.v. een afdektegel steeds weer bereikbaar.

De nieuwe put voor de garderobe en toiletten zal men eerst stofvrij afdekken om deze af te bouwen terwijl de Eusebiuskerk straks op 8 september a.s. zijn eerste nieuwe deuren opent voor de Airborne tentoonstellingen en herdenkingsconcerten.

Inmiddels is men bezig de steigers aan de noordzijde af te breken om deze later weer op te bouwen aan de koorzijde. De noordzijde zal zijn eerste deuren krijgen waarin bezoekers naar binnen kunnen. Een liftje straks zorgt ervoor dat de Eusebiuskerk ook toegankelijk blijft voor mindervaliden.

Het valt enorm op hoeveel in deze mooie kerk hangt en staat dat niet zomaar opvalt. De opnieuw gelegde grafzerken maken een nieuw verhaal zodat men deze beter bekijkt en de mooie teksten in zich opneemt.

Buiten de Eusebiuskerk vindt een drastische verandering plaats. Het ”grijze gedrocht”, zoals velen het noemen, verdwijnt eindelijk. Met een goede sloper in de kraan ligt het binnen een dag geheel plat. De fundering blijkt steviger en vraagt om grof geweld maar zal het toch verliezen onder de slopershamer.

Kijk je weer even mee?

©ArnhemsHart.nl

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart