Complex &InArnhem – (I)

Ook de bouw van complex “& InArnhem” laten we natuurlijk niet links liggen om te delen met jullie. Maar voor er gebouwd kan worden moest er ook eerst veel gesloopt worden aan de Turfstraat.

https://arnhemshart.nlEen mooi klusje voor aannemer Putman die er dan ook wel even een beste kluif aan had. Allereerst moest overal asbest worden verwijderd en zagen we een lange tijd de maanmannetjes overal lopen en ging men voorzichtig aan het slopen.

Het verwijderen van het asbest en andere zaken heeft dan ook wel langer geduurd dan men verwacht had. Het oude complex heeft ook wel een lang verleden gehad. Indertijd wist men ook nog niet de nadelige effecten van asbest. Dus het werd dan ook ruim toegepast in de bouw.

De daklozen hadden het gebouw ontdekt en verschaften zich toegang om droog en beschut hier te kunnen slapen. En natuurlijk denken sommigen dat er bij een sloopgebouw veel te halen valt. Geregeld waren er meldingen van deze ongewenste bezoekers.

Wanneer de grote knijper komt maakt men eerst in het midden een flinke hap zodat men de naburige nieuwe woningen niet beschadigt. Door deze inham kunnen de brokstukken de goede richting opvallen en is er meer werkbare ruimte. Met een grote lap aan een hijskraan komen de brokstukken ook niet op de voorbijgangers en fietsers.

Complex &InArnhem
Aan de Turfstraat en hoek Nieuwstraat komen 15 luxe appartementen en 3 penthouses van Stadswaarde. De woningen zijn qua oppervlakte 97 tot 147 m2 en worden voorzien van diverse luxe https://arnhemshart.nldingen.

Het oude complex had een hoogte van drie verdiepingen maar er zal bij de nieuwbouw nog een vierde verdieping bij komen. Hierin worden straks de drie penthouses gerealiseerd. De hoofdingang zal aan de Turfstraat komen.

Beneden komen 4 commerciële ruimtes waar winkels en/of (dag)horeca in gevestigd kan worden. Ook hier zijn al diverse kandidaten in geïnteresseerd. De appartementen en penthouses zijn allemaal verkocht.

Archeologisch onderzoek
Terwijl de aannemer nog bezig is om de resterende kelders te slopen zijn ook de archeologen van RAAP al bezig. Want onder dit gebouw zit nog veel historische waarde van vroeger.

Zo vindt men nog veel skeletten, diverse oude munten en de Broerenkerk. Maar daar gaan we later over hebben in twee andere mooie foto-filmpjes. Kijk je mee met deze eerste film?

©Arnhemshart.nl

Geef je reactie hieronder:

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart