fbpx
Beeld & GeluidRondje 6811

Arnhem Samen 2018

Evenals vorig jaar was er weer een “Arnhem Samen” op het Gele Rijdersplein. Niet vooraan maar in en rond de Gele Kubus die tot medio oktober 2019 nog staat.

Om de Arnhemmers op een leuke manier kennis te maken met de Gele Kubus was het weer een week met diverse geplande activiteiten. Van DJ tot live muziek tot karaoke tot een workshop met studenten.

Diverse artiesten en groepjes hebben opgetreden in de gele rakker. En natuurlijk mochten bezoekers meezingen voor of op het podiumpje.https://arnhemshart.nl

Ook waren er diverse openingsspeeches van instellingen e.d. De burgemeester zorgde voor de eerste openingsspeech. Warme woorden van broederschap en samenzijn klonken door de luidsprekers voor de Gele Kubus. En daarna een filmpje over een vol jaar in en rond Arnhem.

Veel glühwein, oliebollen, hot choco en erwtensoep gingen er deze volle week doorheen. Geschonken door de vele donateurs die hiervoor benaderd zijn en mee wilden doen om Arnhem Samen ook samen te doen.

PopUpKerk:
Naast het evenement mochten we ook weer de PopUpKerk verwelkomen dit jaar. Neem je eigen eten en drank mee en deel dat met anderen is hun motto jaarlijks. Er werd veel gedeeld, gelachen, gezongen maar ook gepraat op kerstavond.

Arnhemmers uit diverse wijken waren samen en deelden hun meegebrachte eten en drinken met elkaar. Een genot om te zien dat hier ook veel bewoners gehoor aan geven om op deze mooie kerstavond niet alleen thuis te zitten.

Een gezin dat verder geen contact had met de buurt was ook aanwezig. Vertederend was het om te zien dat ze op deze avond door de PopUpKerk wel aansluiting kregen en zich zeer goed vermaakten. Hun aanwezige kinderwagen werd nog even goed gevuld voordat ze huiswaarts gingen.

Kerstmis:
Op eerste kerstdag was er een middagmis in de Gele Kubus voor iedereen. Bekende kerstliederen werd er gezamenlijk gezongen en luisterden de aanwezigen naar het kerstverhaal dat opgedragen werd.

Brand een kaarsje voor wie je maar wilt en neem het licht mee in je hart……

https://arnhemshart.nlArnhem Samen werd helaas niet zo druk bezocht als vorig jaar maar de inzet van iedereen werd al beloond wanneer men mensen bij elkaar brengt met deze donkere dagen. Het kerstgevoel is zeker afgegeven en meegenomen door de aanwezigen die ook weer uitkijken naar de derde editie in 2019.

In ons YouTube filmpje zie je een verzameling van de genomen foto’s en als speciaal een karaoke verzorgd door de studenten van Collectie Arnhem.

Ook danken wij de donateurs en vrijwilligers hartelijk voor hun bijdrage aan “Arnhem Samen 2018”.

 

 

 

©ArnhemsHart.nl

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart