fbpx
Beeld & GeluidRondje 6811

Aanleg Sint Jansbeek 2017 – Nieuwstraat 04

In deel 4 zien we de verdere aanleg van de Sint Jansbeek in de Nieuwstraat. Het is bar, koud en regenachtig als de loopbrug gemaakt en geïnstalleerd wordt. Een goede pan met Arnhems Hart home made erwtensoep ging er dan ook weer zeer goed in bij iedereen.

Mooie bomen staan klaar om in die tijd ingeplant te worden. En ook tijdens het testen van de watervalpomp is het even echt winters. Ineens. En vooral als ineens deze pomp het niet goed doet vanwege de modder. Maar er klinkt gejuich en applaus als men water hoort stromen en uit de muur ziet kletteren.

Het is vrijdagochtend heel vroeg, omstreeks 03.30 uur, als een auto te water raakt in de Nieuwstraat. Een onoplettende automobilist was even iets vergeten en reed zo vanaf het bruggetje….de plomp in. Een aantal uurtjes later was het weer raak en was het ineens een watertaxi.

Drie maal is scheepsrecht denken we maar want een paar weken later was het weer raak, maar dan aan de andere zijde. Ditmaal een busje waarvan de chauffeur de eerste twee anderen nog uitlachte en zei: Dit zal me nooit gebeuren……

De borden staan correct en er staan zelfs extra borden waarop te lezen is dat men alleen rechtdoor kan rijden. Maar desalniettemin plaatst de gemeente toch dikke keien en een extra straatlantaarn. Ook in de gemeenteraad werden de plonsen besproken maar de wethouder vond dat alles correct was geplaatst.

Bebording worden geplaatst en ook de rest van de relingen. Wat mooie hangverlichting t.h.v. de Action. Mooie bankjes om ook hier even gezellig te kunnen vertoeven tijdens de pauze.

En dan ineens blijkt het geen beek te zijn op 1 januari 2018 maar een Unox bak. Twee mensen nemen een nieuwjaarsplons in de Nieuwstraat om 2018 goed in te luiden…..brrrrr. Ook het hoge water van de Rijn maakt ondertussen het zien van de waterval onmogelijk. Echt een winters gezicht.

Ondertussen vinden ook de eenden zonnen op de trapjes zeer fijn. Terwijl menigeen ze nog even wat lunchbrood geeft.

Met het planten van drie bomen erbij en plaatsen van tien bakken gele plomp, afgelopen maand, naast en in de beek krijgt de Nieuwstraat onderhand steeds meer een groenig leven. Straks na de sloop hoek Nieuwstraat/Rijnkade en de nieuwbouw kijken we verder hoe deze straat meer kan vergroenen. Ook hier moet het een plek zijn en worden voor mens en dier.

Het 4e en laatste fotofilmpje van de aanleg Sint Jansbeek in de Nieuwstraat, kijk je weer mee.

2018 ©ArnhemsHart.nl

 

 

 

 

 

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart