fbpx
Beeld & GeluidRondje 6811

Aanleg Sint Jansbeek 2017 – Nieuwstraat 03

De afgelopen weken is de Sint Jansbeek in de Nieuwstraat behoorlijk gevorderd. Waar eigenlijk een casco betonnen beek lag, kreeg veel meer uitstraling en metselwerk.

Ook de waterval aan de Rijnkade is mooi opgemetseld. De cortenstaal platen naar de uitmonding passen heel goed in het geheel en geven een speelse maar stevige indruk. Voor de techneuten onder ons zegt Wiki dit: Cortenstaal, ook bekend onder de merknaam COR-TEN-staal, is een metaallegering, bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. De sterkte is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal. De bruine roestkleur is het meest typische uiterlijke kenmerk.

Hetzelfde is ook gebruikt bij de Eusebiuskerk waar ook de Sint Jansbeek onderdoor loopt, cortenstaal blijft altijd een verroeste aanblik geven. En geeft daardoor ook deze uitmonding een stevige indruk.

In de Nieuwstraat werden veel nieuwe fietsnietjes en tulpen geplaatst omdat daar enorme vraag naar was. Mooie banken werden t.h.v. de Action geplaatst zodat men in de zon er heerlijk kan vertoeven. Naast de waterval is een trappartij geplaatst waar men ook heerlijk op kan vertoeven.

De vakmensen van GMB en Hoornstra Info werkten gewoon door bij weer en wind. En natuurlijk vonden wij als bewonersgroep dat zeer goed en waardeerden dat ook enorm. Hierop hebben we 30 liter verse erwtensoep gemaakt en zijn deze gaan uitdelen langs de gehele Sint Jansbeek aan deze harde werkers.

Kijk je weer mee met het derde filmpje over de Nieuwstraat?

©www.ArnhemsHart.nl

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart