fbpx
Beeld & GeluidRondje 6811

Aanleg Sint Jansbeek 2017-Kerkplein 07

Eindelijk is dan het 7e fotofilmpje, de laatste, over de aanleg van de Sint Jansbeek op het Kerkplein ook klaar. De laatste was al sinds eind 2017 te vinden op ons YouTube kanaal. We hebben even gewacht tot dat men klaar was met dit gedeelte van de beek en dat was sinds kort. Alle fotofilmpjes over de aanleg van de Sint Jansbeek staan op ons YouTube kanaal, maar ook andere mooie.

We kijken nog terug hoe de relingen langs de beek worden geplaatst en de winterse opening langs de volledige Sint Jansbeek. Hoe de Vitessebrug onthuld wordt aan de Ernhemmers met een verdwaalde valk ineens. Na zijn vlieg rondje vertikte hij ineens om weer bij zijn baasje terug te komen.

En de nostalgische naam Kerkplein werd veranderd in Audrey Hepburnplein voor Focus Filmtheater. Inmiddels een plein waar men gemoedelijk op het bankje van de Gilde Arnhem heerlijk kan pauzeren of romantisch met zijn geliefde op kan knuffelen.

En het werd landelijk nieuws toen ineens een aantal goudvissen gedropt werden in de beek. Ook in de gemeenteraad wist men even niet hoe te handelen. Een tijdje later werd er weer een lading uitgezet waarvan er na een dure zoekactie later nog maar één van werd teruggevonden.

Een tweetal gezellige picknick tafels werden geplaatst onder de linden bij de Eusebiuskerk. Een mooie plek dachten wij om te vertoeven bij warmte maar ook om elkaar te ontmoeten en te spelen.

Vele foto’s werden geplaats op de sociale media toen er jonge kuikens waren gezien t.h.v. gemeentehuis. De ouders keken steeds waakzaam toe en zorgden dat het kroost bij elkaar bleef. Een eigengemaakt trapje werd hun aangeboden om zo zorgeloos het water uit te kunnen en op de oever neer te strijken.

Moerasplanten groeien goed en ook vanaf de Beekstraat tot de Koningsstraat is het een geurige en bloeiend gezicht. Daarop is ook aangegeven om vanaf Focus een 15 meter lange rand neer te plaatsen met moerasplanten. Dus volgend jaar meer groei en bloei langs deze zijde van de Sint Jansbeek.

Vanaf de Beekstraat ziet men jonge baarsjes zwemmen richting de Rijnkade. Schietend langs het Kerkplein en Audrey Hepburnplein heen. En ja……………….met nog een aantal nieuwe verdwaalde goudvissen en goudwindes die zich tegoed doen met dit jonge voer.

Kijk je mee met het allerlaatste Sint Jansbeek filmpje?

2018 © https://ArnhemsHart.nl

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart