fbpx
Beeld & GeluidRondje 6811

Aanleg Sint Jansbeek 2017 – Kerkplein 06

Het grote gedeelte van de Sint Jansbeek zit natuurlijk op het Kerkplein. Dit plein wordt straks ook gedeeld met het Audrey Hepburnplein.

We zien in deze 5e aflevering de aanleg van het varengedeelte naast de Eusebiuskerk. En de trappen die daar moeten komen. Precisiewerk en verstand hebben van metselen en invoegen lijkt ons wel.

Met oude stenen die uit eerdere opgravingen komen wordt de varenmuur met een klein percentage aan helling opgemetseld. Daarin een aantal gaten om later de varens er vast in te zetten en ook een groeimogelijkheid te geven.

De varenmuur bestaat uit steenrestanten die onder Rozet vandaan komen. Alsmede vanuit Bartok en de Helstraat. Vanuit de Helstraat is een oud stuk Sint Jansbeek gehaald dat nu weer in deze nieuwe variant gemetseld is. Doordat de stenen al jaren onder de grond lagen zijn zij verzadigd met grondwater en zo zeer geschikt voor een varenmuur.

Ook voor het puntje richting het stadhuis heeft de metselaar een tekening gekregen in mm. Na een dag uitrekenen en de stenen hakken en metselen lag er eindelijk in de hoek een kleine m2 meter. Behoorlijk veel werk maar wel over nagedacht om alles tot één geheel te maken.

We zien daarna wel meer een eindstation komen. De beek wordt aangelegd met keien en substraat waarin de waterplanten moeten groeien. De gaten voor de relingen worden alvast geboord. Varens worden in de varenmuur gezet. En vele m2 meters worden bestraat zodat jij en ik goed er kunnen lopen. Ook het kunstwerk van de oude muur aan de Rodenburgstraat zijde wordt naast de Eusebiuskerk geplaatst op een natuursteen.

Toen de pomp aanging en even getest werd, zag men ook de twee miniwatervalletjes bij Anne & Max goed werken. Hoe zou het gehele plaatje zijn op 8 december a.s.? Kom jij ook kijken om 19 uur of geniet je weer van dit 5e filmpje?

©www.ArnhemsHart.nl

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart