fbpx
Beeld & GeluidRondje 6811

Aanleg Sint Jansbeek 2017 – Kerkplein 05

Er is veel gedaan de afgelopen tijd. Stenen, meters en veel kuub beton waren de meest gehoorde woorden in en rond de Sint Jansbeek.

We zagen vele muren verrijzen en ook bestratingen gelegd worden. Ook in de avonden werd er gewerkt t.h.v. Q-Park zodat de volgende ochtend deze weer gewoon bereikbaar was voor de klanten.

Met oude stenen wordt de varenbeek gemetseld. Met oude stenen die komen uit opgravingen van Rozet, Helstraat en Bartok. Stadsmuren en stenen van de oude Sint Jansbeek worden hier weer herenigd als een mooie solide muur met een kleine percentage helling.

Op deze muur komen straks diverse soorten varens en lisdodden te groeien. Omdat de stenen vele jaren onder de grond hebben gelegen, zijn zij daarvoor zeer geschikt. In de opengelaten gaten worden straks de planten vastgezet om zich te gaan vermeerderen en uit te groeien tot een mooie muur vol met varens.

Langs de beek worden ook bomen geplaatst en bij Q-Park komen ook veel waterplanten in een aparte gedeelte. De plein wordt verder ook meer aangekleed met bomen. En natuurlijk ontbreekt het monument “Mens tegen Macht” niet op de Audrey Hepburnplein.

Volg je weer mee wat er allemaal al gedaan is via ons 5e fotofilm-stripje op het Kerkplein?

©www.ArnhemsHart.nl

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart