fbpx
Beeld & GeluidRondje 6811

Aanleg Sint Jansbeek 2017 – Kerkplein 04

Terwijl dagelijks veel mensen keken bij de onderzoekers van “RAAP Erfgoed”, komt de Sint Jansbeek op het Kerkplein steeds verder af. Vele stenen worden gemetseld en ook vele betonnen bekistingen worden er geplaatst. Zelfs voor eenden worden er trappen aangelegd alsof er een invasie van “The Ducks” wordt verwacht in de binnenstad. Wel zien we veel minder duiven fladderen die onderhand de drukte wel zat zijn en hun vertier even ergens anders hebben gevonden.

En hoe zit het met alle skeletten die er gevonden worden? Wat gebeurt daarmee en waar gaan ze heen? Tussen deze vragen geven de archeologen steeds altijd duidelijke uitleg aan de passanten. In november 2017 wijdt het Erfgoedcentrum Rozet i.c.m. ArcheoHotspot hier een tentoonstelling aan.

Ook komt er nog een leuke middag met archeoloog Leo Smole georganiseerd door Arnhems Hart in het Erfgoedcentrum. Dan gaat Leo dieper in op de historie omtrent de opgravingen en wat er dan al bekend is. Ook kan men historische vondsten bekijken en voelen.

Van de Sint Jansbeek maken wij geregeld foto’s en plaatsen deze als filmstrip op ons YouTubekanaal dus kijk gauw mee naar deel 4 over de vorderingen op het Kerkplein.

 

©www.ArnhemsHart.nl

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart