fbpx
Beeld & GeluidRondje 6811

Aanleg Sint Jansbeek 2017 – Kerkplein 03

Regelmatig maken we filmstrips waarin foto’s van projecten zijn verwerkt. Zo ook in deze derde versie over de Sint Jansbeek.

De Sint Jansbeek wordt elke week mooier en mooier, ook zien we vele meters aan metselwerk voorbij komen. En dat het precisiewerk is zien we ook op de foto’s. Met waterpassen, uitlijnen en hun scherpe blik metselen deze mannen perfecte muurtjes.

Ook bij de Eusebiuskerk zijn nog vele mannen en vrouwen, in witte en blauwe overalls, druk bezig. Het zijn de mensen van RAAP die het gedeelte waar de varenbeek komt uitgraven, maar dan beetje bij beetje. RAAP is bezig om de, op dit gedeelte ontdekte, oude begraafplaats in kaart te brengen en alle skeletten worden geborgen.

Elk skelet wordt uitgegraven en alles wordt apart verpakt om later nader onderzoek te doen. Zo kan men kijken of het familie is en of dat ze zijn gestorven aan een ziekte. Niet alleen volwassenen werden hier begraven maar ook kinderen.

Intussen zijn stratenmakers, metselaars, ijzervlechters bezig met de andere gedeeltes zodat medio 1 december 2017 het water vanaf Lauwersgracht richting de Rijn stroomt.

Dus kijk maar eens en zie hoe het werk vordert.

@www.ArnhemsHart.nl

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart