fbpx
Beeld & GeluidRondje 6811

Aanleg Sint Jansbeek 2017 – Beekstraat

Beekstraat de straat waar vroeger ook de echte oude Sint Jansbeek heeft gelegen, ook tijdens het graafwerk kwam dat goed naar boven. Oud metselwerk kwam goed naar boven en men zag een lichte draai in de contouren.

Vanaf de Lauwersgracht loopt een leiding die het water oppompt naar de Beekstraat. Met een 100 kuub liter water per minuut gaat het de nieuwe Sint Jansbeek in. Richting het Kerkplein en het nieuwe Audrey Hepburnplein om vervolgens in de Nieuwstraat uit te komen. Daarna gaat het via een waterput opgepompt worden naar de Rijnkade. Hier is een waterval waaruit het water naar beneden klettert en vervolgens weer de Rijn in stroomt.

In de Beekstraat heeft men naast het aanleggen ook wat hindernissen moeten nemen alvorens men het beton voor de Sint Jansbeek kon storten. Naast het verleggen van vele kabels en leidingen kampte men ook ineens met een waterleiding die brak tijdens de werkzaamheden.

Maar ook de politie zat ineens zonder internet omdat een leiding volgens tekening niet meer werkzaam zou zijn. De binnenstad ligt vol met leidingen en kabels en steeds weer is het een verrassing of deze er ligt en/of actief zijn. Of men komt iets tegen dat werkt maar totaal niet op een tekening staat. Tjah vroeger werd er gegraven en een leiding neergelegd en verder niet.

Verder ging het allemaal wel van een leien dakje en verliep de aanleg wel goed tot redelijk. De vakmensen van GMB en Hoornstra Infra hadden eerder al wat ervaring opgedaan op het Kerkplein.

Ook De Enk Groenvoorziening legde aan het eind diverse perken en plantte bomen aan om de Beekstraat meer te vergroenen. Ook zijn er vele waterplanten aangebracht in de beek. Deze trekken vele insecten aan wat weer ten goede komt van de Sint Jansbeek. Flora en fauna is ook een punt geweest bij het totaalplaatje.

Kijk je de twee filmpjes even weer mee van begin tot het eind. En zie hoe een doodnormale straat weer liefde en fauna krijgt.

 

©www.ArnhemsHart.nl

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart