Zwerfafvalvrijwilligers krijgen een afvalpas!

Terwijl de tijd langzaam verstrijkt en het zo 1 juli 2020 is wanneer geheel Arnhem overgaat naar het betalen per restafvalzak, krijgen vele vrijwilligers een afvalpas. Een afvalpas die ze gratis kunnen aanvragen om de geadopteerde afvalbakken te ledigen of hun volle 30ltr afvalzak kunnen dumpen nadat ze hun omgeving hebben schoongemaakt.

Afvalbakken worden aangepast:
De adoptiebakken worden verkleind naar 30 liter zodat men niet met zijn/haar handen een volle afvalbak hoeft te scheiden als deze geledigd wordt. Met de huidige corona is dat ook zeer https://arnhemshart.nl/ongewenst aangezien er ook o.a. mondkapjes en latex handschoenen in kunnen zitten.

Tevens krijgen alle afvalbakken in Arnhem een metalen strip zodat men geen vuilniszakken, dozen en tassen erin kan dumpen.

Vrijwilligerspas aanvragen:
De vrijwilligerspas wordt maar één keer per adres verstrekt aan een meerderjarige bewoner. Hij of zij kan ook daarin aangeven om jaarlijks mee te doen met een gezamenlijke opschoondag.

De afvalpas mag alleen maar gebruikt worden zoals in de overeenkomst staat die men moet invullen en ondertekenen. Met het invullen van de overeenkomst krijgt ook de gemeente Arnhem beter inzicht hoeveel vrijwilligers een adoptiebak hebben en/of zwerfafval knijpen in Arnhem. Zelf praat ze al over ongeveer 400 vrijwilligers.

https://arnhemshart.nl/Wordt ook zwerfafvalvrijwilliger:
Wie interesse heeft om ook zijn/haar buurt schoon te houden van zwerfafval kan zich daarvoor aanmelden. De gemeente Arnhem verstrekt daarvoor een afvalring, knijper en vuilniszakken aan de nieuwe vrijwilligers. Aanmelden kan gelijk met de aanvraag.

Knijp je mee?:
Als bewonersgroep knijpen wij regelmatig in de Arnhemse binnenstad en doen dat al bijna twee jaar met heel veel plezier. Naast een schone buurt is er veel gezelligheid en wordt veel nieuws gedeeld over de (veranderende) binnenstad. Maar ook de zaken die aandacht vragen melden we altijd, aan de gemeente, zoals reparaties.

Wie interesse heeft om mee te helpen kan zich aanmelden via: redactie@arnhemshart.nl .

Download hier het aanvraagformulier.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart