fbpx

Zomerse racebaan in Arnhem.

De rondweg om de binnenstad van Arnhem heeft al namen als het Circuit van Arnhem, racebaan en de knetter baan gekregen van vele aan- en omwonenden die het racen en de knallende uitlaten nu wel zat zijn. Vele meldingen zijn er al binnen bij de gemeente Arnhem, Politie Arnhem en Verkeersteam Politie NO maar tot op heden nog steeds zonder resultaat. Ook Arnhems Hart heeft in de maandelijkse buurttafels veel klachten hierover ontvangen.

Bewoners aan de binnen- en buitensingels, tracé Weerdjesstraat, Mandelabrug en Eusebiusplein schrikken vaak van de knallende uitlaten van motoren en auto’s die voorbij komen. Vaak met https://arnhemshart.nlpiepende remmen en dan weer met slippende banden optrekken. Een ergernis die zij dagelijks steeds meemaken en horen.

Geregeld ziet en hoort men knallende voertuigen die een rondje racebaan doen en waarbij vaak de John Frostbrug de finishlijn is. Nog even knallend de Willemstunnel door want het geeft zo een kickend geluid zullen deze bestuurders wellicht denken. Terwijl diverse bewoners hun deuren en ramen gesloten houden en hopen dat er niet weer een ongeluk zal gebeuren in deze tunnel.

Op sommige meldingen verwijst de gemeente Arnhem naar de wijkagent zodat deze maatregelen kan nemen zien we o.a. in de Fixi app staan. Maar vele binnenstadbewoners kennen de wijkagent niet. En helaas zet de gemeente deze overlastmeldingen, uit o.a. de Fixi app, ook niet door naar de Politie Arnhem.

Op verzoek van ons als bewonersgroep zijn er op het tracé Weerdjesstraat een aantal malen Google kastjes geplaatst. Deze registreren de snelheid van passerende voertuigen aan de hand van GPS signalen die via de mobile telefoon steeds worden verzonden. De registratie is dan ook alleen via het GPS signaal en daarmee niet gekoppeld aan de privé gegevens van de gebruiker.

Uit deze gegevens is gebleken dat er veelvuldig hard gereden wordt op het tracé en snelheden van bijna 100 km/p/u worden gehaald. Ook een registratie van 95 km/p/u t.h.v. De Sabelspoort zet bij ons grote vraagtekens als het zeker gaat om veiligheid van de bestuurder maar tevens voor de vele fietsers en voetgangers die daar oversteken. Een zebrapad daar te maken voor de duidelijkheid is indertijd afgewezen door de gemeente Arnhem.

Een eerder weggehaalde flitspaal aan het tracé komt volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie niet meer terug. Er zouden geen ongelukken gebeuren waardoor deze overbodig was. Helaas was er zaterdagavond wel weer een ongeluk te melden tussen twee auto’s op de kruising Vossenstraat/Weerdjesstraat. Of dit met snelheid te maken had is nog onduidelijk maar aanwonenden zeggen van wel.

Door herinrichtingen in de binnenstad zijn diverse wegen ook veranderd en/of afgesloten voor verkeer. Wij zien hierdoor ook steeds meer sluipweggetjes en voertuigen scheuren waar het niet meer mag. Zo is ook de Langstraat vanaf de Rodenburgstraat afgesloten maar velen scheuren hier toch over richting de parkeergarage Rozet.

Verantwoordelijke wethouder Roeland van der Zee (VVD) heeft in De Gelderlander al aangegeven om in september met bewoners om de tafel te gaan zitten. Wij zullen hem aan deze toezegging zeker houden om te bespreken wat de mogelijkheden zijn en hebben hem reeds uitgenodigd voor een gesprek na zijn vakantie.

2 gedachten over “Zomerse racebaan in Arnhem.

 • 05/08/2020 om 05:39
  Permalink

  Het zijn vooral de stoepranden die het lastog maken voor rollator en rolstoelen.
  Ik heb daar al eens aandacht voor gevraagd, maar dat werd niet relevant gevonden.
  Natuurlijk door iemand die wel gewoon jan lopen.

  Beantwoorden

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart