fbpx

World Living Statues Festival Arnhem 2019

Zal Arnhem weer overvol zijn aankomend weekend? Veel internationale- en nationale persmussen strijken dan ook neer in onze stad om de allerlaatste editie van de World Living Statues Festival https://arnhemshart.nl/mee te maken en te verslaan op radio, tv en in vele kranten.

De World Living Statues Festival trekt altijd heel veel bekijks en zet Arnhem ook goed op de kaart. Een grote zonde dat het dan ook een laatste editie is en verdwijnt uit onze mooie stad. De organisatie heeft de stekker er uit gehaald omdat ze eigenlijk geen goede financiële ondersteuning kreeg vanuit de gemeente Arnhem.

Velen weten ook niet dat vooraf een strenge selectie wordt gehouden onder de vele aanmeldingen die er binnen komen. Uit Rusland, Amerika, Portugal, Spanje, Duitsland, Engeland, Wit Rusland, Israël, Mexico, Canada, Polen, Oekraïne, België, Bulgarije en Indonesië. De beste Living statues uit de hele wereld komen dit weekend naar Arnhem.

Uit de ruim 600 aanmeldingen werden de allerbeste binnengehaald na een selectie welk meer dan een jaar duurde. Artistiek directeur en voormalig wereldkampioen John Eicke uit Berlijn was dan ook zeer streng hierin om een mooie en vooral spetterende laatste World Living Statues festival te organiseren. Wereldwijd zijn er op dit moment zo’n 400 professioneel werkende levende standbeelden en daarvan komen er dus heel veel naar Arnhem.

De kunstenaar die optreedt als levend standbeeld verenigt de beeldende kunst (waaronder kostuumdesign, special effects, make-up en rekwisietenontwerp en -bouw) met de uitvoerende kunst zoals choreografie, illusie en interactie. Een goede living statue moet dus een multitalent zijn en van ongekende artistieke kwaliteit. Arnhem brengt de beste multitalenten uit de gehele wereld op een onvoorstelbaar geweldig en wereldwijd uniek festival bij elkaar! Ik ben ongelofelijk vereerd dat ik als International artistic director mijn bijdrage mag leveren om de kwaliteit van het festival nog hoger te maken.

John Eicke, Berlijn

https://arnhemshart.nl/Zaterdag 5 oktober a.s. is er de Parade aan de Kampioenen. Tussen 15.30 en 17.00 uur rijden de kampioenen van alle edities rond in een trein. De Parade start om 15:00 uur vanaf het Audrey Hepburnplein en maakt een ronde door de binnenstad. De kampioenen zullen op verschillende pleinen optreden zoals de Korenmarkt, Jansplaats en het Musiskwartier.

Op zondag 6 oktober a.s. zullen de standbeelden vanaf 13.00 uur door de gehele binnenstad staan opgesteld. Het is dan ook de dag van strijden om de beste Living statue te worden. Op deze dag vindt het WK plaats en tegelijkertijd ook het NK. Kinderen en amateurs zullen dan ook laten zien wat ze kunnen. Dit geeft een wondermooie mix aan ‘beelden’, in alle maten en stijlen door de binnenstad met om 17.00 uur de prijsuitreiking op De Markt.

Laat je meevoeren door de leuke, serieuze maar ook hele grappige levende standbeelden. En niet schrikken als zij even stiekem dollen met de aanwezige vele kijkers. Want ook al lijken ze van steen hun levendigheid komt vaak tot zeer springlevend. En bij sommigen kun je samen een mooie selfie maken en/of iets uitvoeren.https://arnhemshart.nl/

 

De Statues by Night is op vrijdagavond 4 oktober a.s. vanaf 19.30 uur in Ede. Hier komen jong en oud samen om onder de sterren hun mooie creaties te vertonen.

De organisatie heeft laten weten voor deze laatste Arnhemse editie alles uit de kast te trekken wat er ook maar mogelijk is. Zodat het een heel gedenkwaardige laatste editie zal worden waar iedereen dan ook zeer trots op mag wezen.

 

 

https://arnhemshart.nl/Wil je niets missen kom dan i.i.g. met het OV of (brom)fiets vanwege de verwachte drukte en mogelijk volle parkeerplaatsen. En wanneer men de looproute neemt ziet men ook alle deelnemers.

 

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart