fbpx

World CleanUp Day binnenstad 2021

Al diverse jaren zijn inwoners van de binnenstad wekelijks actief om het zwerfafval op te ruimen. Met een knijper, ring en vuilniszakken maken zij hun omgeving schoon, alleen of gezellig samen als groep.

Houd Arnhem Schoon!-https://arnhemshart.nl/Zo ontdoet Bewonersgroep Arnhems Hart, elke woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, een flink deel in de binnenstad van zwerfafval samen met de binnenstadinwoners. Enorm veel vuilniszakken zijn dan deze jaren gevuld en opgeruimd. Ze worden hierbij gesponsord door Sight Landscaping.

Op zaterdag 18 september a.s. is er de jaarlijkse World CleanUp Day. In veel gemeenten gaan inwoners dan de straat op om een wijk, rivier, bos, strand e.d. schoon te maken van zwerfafval. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt.

Vorig jaar werd op World CleanUp Day ongeveer 250kg aan zwerfafval verzameld in de binnenstad. Met name blikjes, fast food verpakkingen en flesjes waren de meest voorkomende ‘zwervers’. Naast opruimen is er ook enorm veel lol en plezier onder elkaar en gaat men met elkaar tijdens het opruimen in gesprek. Uit de wekelijkse acties zijn hierdoor al goede vriendschappen ontstaan.

De actie wordt afgesloten met een drankje en lekkers dat aangeboden zal worden door Panino Mi Gusta.

*Update: Inmiddels zijn er genoeg aanmeldingen binnen. Men kan zich wel aanmelden voor de woensdagochtenden. >> Aanmelden kan per mail via: redactie@arnhemshart.nl.

 

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart