fbpx

World CleanUp Day binnenstad 2021

Zoals elk jaar deed Bewonersgroep Arnhems Hart weer mee met de World CleanUp Day. Inmiddels een zeer bekend evenement waarin 181 landen gezamenlijk op deze dag de aardbol een stuk https://arnhemshart.nlschoner maken van het vele zwerfafval dat er rond waait en drijft.

In de binnenstad van Arnhem is zwerfafval een doorn in het oog voor de inwoners en ondernemers. Het ziet er niet uit en het vervuilt ook enorm de openbare ruimte. Een beetje zwerfafval doet er jaren over voor het helemaal is verteerd. Een bananenschil ongeveer een jaar, kauwgom dik twintig jaar en een sigarettenpeuk of petfles oneindig. En gooi jij een blikje weg? Dan duurt dat zeker vijftig jaar voordat het verteerd is.

Gelukkig zit er op heel veel petflesjes inmiddels statiegeld en die zien we dan ook steeds minder. Ze worden nu meer opgeraapt en ingeleverd om een extra zakcentje te hebben en houden we de openbare ruimte een stuk schoner. We kunnen dan ook niet wachten tot er ook op blikjes statiegeld zit.

https://arnhemshart.nlMet een hele fijne grote ploeg aan vrijwilligers hebben we afgelopen zaterdag een behoorlijk stuk gelopen en veel zwerfafval verzameld. Ook de kinderen hebben daar enorm aan bijgedragen. De kroon spande natuurlijk de blikjes weer waarbij de bierblikjes wel de overhand hadden. Verder veel fastfood en pizzadozen, een tweetal banden en kledingstukken. We zien dat er een opmars is aan (kapotte) drank flessen, vooral op de Rijnkade en Gele Rijdersplein.

Naast het opruimen zijn er toffe gesprekken met elkaar gevoerd en is men op plekken geweest waar men niet https://arnhemshart.nlzo gauw zou komen. Dat is ook één van de mooie dingen terwijl men bezig is met nuttig werk is het ook gewoon erg leuk en gezellig. Geregeld werd dit nuttige werk beloond met een duim omhoog of “goed bezig!” door de voorbijgangers.

https://arnhemshart.nlNa afloop werd getrakteerd door Panino Mi Gusta, die ons al voor de tweede keer sponsorde. Na het tellen van de oogst kwamen we op ongeveer 190kg aan zwerfafval wat we hebben verzameld, en dat is 60kg minder dan vorig jaar.

Wij bedanken de groep vrijwilligers enorm voor hun inzet om de binnenstad weer een heel stuk schoner te maken!

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart