fbpx
Nieuws

WK Inline-Skaten 2018 en meer

Binnenkort is het geen auto- en vrachtverkeer dat rijdt over het tracé Weerdjesstraat maar skaters. Vanaf donderdag 5  juli t/m zondag 8 juli a.s. ziet men mannen en vrouwen racen in wedstrijdverband. Van 1 tot en met 3 juli a.s. start men daarvoor al in het Veluwse dorp Heerde.

Zowel Heerde als Arnhem zijn de uitverkorenen om WK Inline-Skaten 2018 te mogen ontvangen en organiseren. Voor Arnhem is Sportbedrijf Arnhem al zeer lang bezig om alles in goede banen te leiden. En dit zowel voor de organisatoren als ook voor bewoners en bezoekers van de binnenstad.

Dat een dergelijk evenement overlast met zich meebrengt is duidelijk. Denk aan Koningsdag waarbij vele parkeerplaatsen tijdelijk opgeheven worden en er wegafsluitingen zijn.

Ook in het weekend van 7 en 8 juli a.s. worden meer evenementen georganiseerd in de binnenstad zodat men een behoorlijke drukte kan verwachten.

Zo is op de vrij- en zaterdag de weekmarkt op de Markt waar vele bezoekers altijd op af komen. Op zondag 8 juli a.s. is er een Swan Market op het Gele Rijdersplein. Deze vintage-, kleding- en foodmarkt is nieuw voor Arnhem maar doet het in andere plaatsen behoorlijk goed.

Na de zaterdagse weekmarkt zal men al beginnen met het opbouwen van de Common Ground die ook die zondag vanaf 10.00 uur zal beginnen. Naast workshops en demo’s is er ook streetdiving, freerunning en Calisthenics. Dus wie graag sportief is en eens echte zweetdruppels wil hebben wordt zeker aangeraden om mee te doen. Ben je niet sportief dan is kijken zeer aan te raden, wellicht ben je om na dit moois te hebben gezien.

Ben je een amateur of wil je graag even met meerdere op het marathonparcours skaten dan kan dat vanaf 14.00 uur. Telegraaf Skate Arnhem heeft dan voor jullie op zondag een stuk van 1.9 km afgezet met dranghekken waarbij je even je als Ronald en Michel Mulder kunt voelen. Voor de echte amateurs, er is EHBO aanwezig.

Loop je door de binnenstad heen dan wel even opletten graag. Vanaf Arnhem Centraal loopt er een route waar langs World Street Painting Festival Arnhem 2018 bezig is. Vele tekenaars, zeg maar kunstenaars, laten hun mooiste creaties zien op diverse plekken in de binnenstad.

Dat deze evenementen veel verkeer met zich meebrengt zal duidelijk zijn. En hierdoor zijn ook diverse extra oplossingen bedacht en bekeken. Wat extra erbij geregeld is de Prinsenhof (zaterdag/zondag tot 23.00 uur) en Dienst P7 (zijkant Volkshuisvesting Kadestraat=betaald parkeren). Bewoners met een vergunning kunnen overal staan op parkeerzone plekken, dus ook in de gemeentelijke parkeergarages (24/7/365).

Parkeergarage Rozet aan de Langstraat is bereikbaar via de keerlus zodra men de Willemstunnel uitrijd. En ook via de Turfstraat, de bussluis bij Focus is dan omlaag. (Volg en zie de extra verkeersborden die dagen).

Ook zal men rekening moeten houden met de herinrichting onder de John Frostbrug waar men hier meer informatie over vindt. En goed de verbodsborden in de gaten houden waar parkeren verboden is.

Voor verdere informatie over parkeren en het WK Inline-Skaten evenement kan men onderstaande bijlage bekijken en/of uitprinten. Ook staat hier een informatie nummer en mailadres op indien iets onduidelijk is.

 

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart