Wijkagenten volop bezig!

We gaan een kennismakingsgesprek aan met onze twee nieuwe wijkagenten van de gehele binnenstad. Deze zijn nieuw en fris maar hebben er alle zin in om samen de binnenstad veiliger te maken en te waken over uw en onze eigendommen.

Het is zeer fris en helaas mag de horeca geen gasten meer ontvangen binnen dus we zetten het gesprek voort in de Beekstraat waar de politie Arnhem Noord is gevestigd. En wie heeft er op zo een dag geen zin in heerlijke warme politiekoffie?

https://arnhemshart.nl
Arnoud Entius

Om de zoveel tijd rouleren wijkagenten en dat is ook het geval in de binnenstad. Waar we Joyce Veenvliet hadden voor de horeca en Hendrik Spoelman voor de resterende binnenstad gaan de twee nieuwe wijkagenten het samen doen. Joyce is nu wijkagent in de wijk Klarendal en Hendrik is begonnen bij Handhaving Arnhem.

Twee fanatieke wijkagenten zitten er nu in onze binnenstad. We hebben het dan over Arnoud Entius en was voorheen wijkagent in Velp. Samen met Cees van Veldhuizen gaat hij de binnenstad van Arnhem doen.

Cees loopt momenteel stage binnen de politie en zat voorheen in Klarendal. Medio april 2021 zal hij worden vervangen door een andere collega. Waar Cees dan aan de slag gaat binnen de politie is nog onbekend.

https://arnhemshart.nl/wp-admin/post-new.php
Cees van Veldhuizen

In het gesprek hebben we het natuurlijk over de coronatijd en hoe zij de dingen nu meemaken. Het is te merken dat de horeca gesloten is omdat ze geen gasten mogen ontvangen. In de avonduren is het dan ook zeer stil in de binnenstad en zien we sporadisch mensen lopen zegt Arnoud. Daartegen is er wel een toename van (geluid)overlast en irritaties bij bewoners omdat ze, vanwege thuiswerken, nu meer zien en horen dan wanneer ze naar hun werk gaan. Maar dit is ook landelijk te merken aldus Cees.

In alle wijken is er ook ingezet op het meer zichtbaar zijn van politie en handhaving. Zo werd er laatst nog een behoorlijke controle gedaan in het Spijkerkwartier waarbij 79 verbalen zijn uitgeschreven. Ook de binnenstad werd die avond erbij betrokken met de benodigde verbalen. Tevens worden de vele overlastplekken dagelijks bezocht door zowel de politie als Handhaving Arnhem.

De komende tijd spenderen Arnoud en Cees veel tijd om hun netwerk op te zetten en te onderhouden. Gesprekken met (horeca)ondernemers en bewoners gaan ze ook niet uit de weg en horen heel graag wat er leeft in de binnenstad. De twee wijkagenten houden van korte lijnen en goede gesprekken. Maar ook niet boos worden als we je ergens over aanspreken we hebben ook de wet te handhaven zegt Arnoud.

Naast het dagelijks werk zijn deze twee kanjers al behoorlijk actief in de binnenstad wanneer we hun eigen Instagram account volgen. Een item in het gesprek is dan ook de racebaan die de binnenstad omringt. Wanneer ze ook maar even tijd hebben staan ze met een laser de passerende motorvoertuigen te controleren op hun snelheid en bij een overtreding volgt dan ook een pittige bekeuring. Zo wordt er op de Jansbuitensingel en tracé Weerdjesstraat geregeld gecontroleerd op snelheid.

https://arnhemshart.nl/wp-admin/post-new.phpSamen met het VROM wordt er een plan van aanpak gemaakt om straks hardrijders en de knallende uitlaten beter en sneller te kunnen aanpakken. Wanneer dit juridisch rond is dan komt er meer informatie over. Tot die dag is het laseren en met een videowagen rondrijden waarbij ze steun krijgen van het verkeersteam.

Om de korte lijntje te houden zijn Arnoud en Cees te bereiken via 0900-8844 of hun eigen e-mailadres voor ondernemers en bewoners. En in  geval van spoed kan men altijd gelijk 112 bellen. Zie daarover meer op deze info link.

We danken Arnoud en Cees voor deze prettige kennismaking en wensen hun veel succes.

 

 

 

 

Foto’s © Arnoud & Cees

Geef je reactie hieronder:

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart