fbpx
Nieuws

In welk kwartier woon jij nu?

De binnenstad van Arnhem kent nu 8 kwartieren, dit is een cadeau van “Ontwerp Platform Arnhem” (OPA). Omdat OPA 10 jaar bestaat, deelde zij een cadeau uit om elk gebied een eigen kwartiernaam te geven.

Stationskwartier, Korenkwartier, Janskwartier, Musiskwartier, Rozetkwartier, Eusebiuskwartier en Rijnkwartier zijn de kwartiernamen die er zijn. Ja je telt het goed het zijn er zeven want de 7straatjes blijft gewoon haar eigen naam behouden. Het wordt geen 7straatjeskwartier.

Met voor elk kwartier een eigen logo werd gisteren door wethouder Ron König de eerste geplaatst bij het Korenkwartier. Hier staat een nieuwe bewegwijzering met alle kwartieren er op vermeld, ook het modekwartier is daarbij gelukkig niet vergeten.

De opzet van deze kwartieren is dat zij elk hun eigen plan kunnen trekken als het gaat om een activiteit, evenement of gezamenlijke reclame-uitingen. Het is dan ook meer iets voor ondernemers dan voor bewoners, lijkt het ons. Elk kwartier heeft dan ook zijn eigen ambassadeur, welk een ondernemer is die daar zijn zaak heeft.

Of wij als Arnhemmers gaan wennen aan deze nieuwe kwartieren zal nog moeten blijken. Want met alleen een kaartje en wat kleuren is het niet duidelijk in hoever een kwartier strekt in de straten.

Ook is men (nog) vergeten om de parkeergarages Rozet en Prinsenhof hier te vermelden. Ook belangrijke verwijzingen naar de Eusebiuskerk, gemeentehuis en Paleis van Justitie ontbreken nog. En is Coehoorn (voorlopig?) niet meegeteld als een kwartier, of zal dat gebeuren als men daar de (mogelijke) Groene Golven vernieuwing doet?

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart