fbpx
Nieuws

Wegens succes herhaald: ruil nu je oude brommer of snorfiets in

Er komt opnieuw een subsidieregeling voor de sloop van oude brom- en snorfietsen en voor de aanschaf van een nieuwe elektrische brommer, scooter, snorfiets of fiets. Gelrepashouders ontvangen meer subsidie, zodat er voor hen ook minder financiële drempels zijn om van de regeling gebruik te maken. Dat heeft het college van burgemeester & wethouders besloten.

Wethouder duurzame mobiliteit Nermina Kundić: ‘De vorige regeling was een groot succes. In totaal hebben 522 inwoners en 4 ondernemers van de regeling geprofiteerd, en zijn er dus net zoveel vervuilende brom- en snorfietsen van de weg gehaald. Dat scheelt bijna 400 kilo fijnstof per jaar. Pure winst voor de stad en reden om dit te herhalen. Zo wordt het nog makkelijk om bij te dragen aan en schonere lucht in de stad, terwijl je op een nieuw, comfortabel en schoon vervoermiddel rijdt.’

Betere luchtkwaliteit
Oudere brommers, scooters en snorfietsen veroorzaken relatief veel uitstoot van bijvoorbeeld fijnstof. Die uitstoot is bovendien ook zeer lokaal: vooral fietsers op het fietspad hebben daar last van. Voor elke 100 oude brommers en snorfietsen die worden ingeruild, wordt er ruim 75 kilo fijnstof per jaar minder uitgestoten. Daarnaast levert het minder lawaai op, e-scooters zijn immers veel stiller.

Extra voordeel voor Gelrepashouders
Wie zijn oude brommer of snorfiets van vóór 2013 laat slopen, ontvangt daarvoor €400 subsidie. Voor wie een Gelrepas heeft is dat €600. Als ze daarnaast besluiten een vervangende elektrische brom- of snorfiets of e-bike aan te schaffen, ontvangen ze €800 subsidie, in de vorm van een voucher die kan worden uitgegeven bij een aantal fietsenwinkels in Arnhem. Voor inwoners met een Gelrepas is die aanschafsubsidie €1.000. Door het gebruik van een voucher hoeft de inwoner ook niet eerst het volledige aanschafbedrijf zelf voor te schieten. De regeling start 18 juni 2024 en loopt tot en met 31 december 2024.

Voorwaarden & aanmelden:
Alle voorwaarden voor de regeling staan vanaf 18 juni a.s. op arnhem.nl/e-scooters-fietsen. Daar kun je je ook aanmelden voor de regeling. Er is ruimte voor minimaal 350 oude brommers, scooters of snorfietsen.

ArnhemMail

ArnhemMail plaatst berichten van de gemeente Arnhem.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart