fbpx
Nieuws

Weerdjesstraat gaat op de schop.

Dinsdagochtend 6 juni a.s. gaat aannemer NTP Infra uit Zevenaar beginnen vanaf de Mandelabrug aan de Weerdjesstraat richting de Oranje Wachtstraat. Deze herinrichting heeft te maken met de rondweg die de binnenstad omcirkelt.

De meesten denken al direct aan overlast, afzettingen en of hun woning/bedrijf wel bereikbaar is. Vanaf de Mandelabrug  is er één rijstrook open. Ook zijn alle kruispunten gewoon open. Parkeergarage Rozet en andere parkeerplaatsen zijn bereikbaar tijdens de herinrichting. Wel kan het voorkomen dat men in de spitstijden en op marktdagen veel hinder heeft en in een langzaam rijdende file terecht kan komen.

Ook speelt het mee dat door de aanleg van de Sint Jansbeek een stuk Nieuwstraat (Langstraat richting Klein Oord) wordt afgezet en ook ter hoogte van het politiebureau aan de Beekstraat. Tevens wordt er op de hoek Bartok nog steeds gebouwd en is daar veel hinder van laad- en losverkeer.

Vanaf a.s. dinsdag kan men alleen nog vanaf de Mandelabrug naar de John Frostbrug rijden. Vanaf de John Frostbrug naar de Prinsenhof of Rodenburgstraat is dan niet meer mogelijk. De Rijnkade/Boterdijk is gewoon te bereiken.

De Weerdjesstraat krijgt aan beide zijden een fietspad zodat men weer veilig kan fietsen aan beide zijden en men geen capriolen meer hoeft uit te halen. Wel zullen alle 28 parkeerplaatsen verdwijnen uit deze straat.

De weg zal totaal opnieuw geasfalteerd worden en ter hoogte van de Sabelspoort/Provinciehuis een stuk nieuwe riolering krijgen. De bushalte Oranje Wachtstraat zal verdwijnen en kan men, vanaf a.s. dinsdag, bij de Rechtbank de bus pakken.

Bij het advocatenkantoor en Campus026 zal een stuk aangelegd worden met gras en nieuwe bomen. Bij het Bolwerk e.d. zullen diverse zgn. plantenbakken komen om de straat meer te vergroenen. De mooie grote Platanen blijven natuurlijk behouden, zij staan ook op de beschermde bomenlijst van de gemeente Arnhem.

Fietsers en voetgangers worden door bebording verwezen waar men veilig kan fietsen en/of lopen. Allereerst zal aan de stadszijde een rijstrook volledig afgesloten zijn door schermen tot 10 juli 2017. Daarna zal men de zijde van de Rijnkade afzetten op de Weerdjesstraat. Midden augustus 2017 zal men alles gaan voorzien van nieuwe asfalt en de weg volledig afgesloten zijn.

Als men Arnhems Hart volgt ziet men elke maand een verkeerskaartje met de ons bekende verkeersafsluitingen en/of wijzigingen. (Verkeersmaatregelen juni 2017)

Voor vragen kan men contact opnemen met NTP omgevingsmanager de heer Henk Bos: 06-17676627 of via mail: h.a.bos@outlook.com. Ook is er een Facebookpagina waar men updates kan volgen: Facebook Herinrichting Weerdjesstraat Arnhem

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart