fbpx

Wat wilt u kwijt over Coehoorn? – (VIII)

De Coehoorn, een buurt met een rafelrandje aldus een bewoner daar. Maar ondertussen lijkt het rafelrandje ook echt te ontstaan als we zien dat wethouder Roeland van der Zee (VVD) toch de bal in het hoenderhok gooit met het publiceren van het ontwerpbestemmingsplan Chw Coehoorn – Oost.

Al sinds november 2018 loopt de samenwerking niet echt tussen bewoners en de verantwoordelijke wethouder om De Coehoorn om te toveren naar ieders tevredenheid. Indertijd werden bewoners zelfs erg boos dat het al in kannen en kruiken getoond werd zonder ook maar met betrokken bewoners te overleggen. De gemeente Arnhem had wel met Stichting Coehoorn Centraal gesproken maar was de bewoners vergeten……of eigenlijk gepasseerd.

https://arnhemshart.nlEen rondetafelgesprek en twee amendementen genaamd als “Iets buiten de lijntjes” moest verbetering brengen in het geheel en de wethouder kreeg de opdracht om met de betrokken bewoners te gaan praten. Deze beloofde ook toe dat er vanaf dag 1 daadkrachtig en goed overleg zou plaats vinden met alle partijen. Hierna werden informatieavonden gehouden en werkgroepen gemaakt om plannen te bespreken en uit te werken.

Verder dan een werkgroep voor mobiliteit kwam het niet want bij de andere zaken zoals het vergroenen en voor de plots (vier kavels) zijn geen werkgroepen gemaakt en werd het meer op een afstand besproken en veel via internet en mails.

Wellicht komt dat vanwege de verschillende meningen over deze buurt en de intense betrokkenheid van de bewoners die heel graag ook de rust willen behouden en terrassen, afsluitingen en hoge gebouwen absoluut niet zien zitten. Alhoewel zijn er ook bewoners die het niets kan schelen omdat de gemeente het toch wel doet en/of ze er niet lang meer zullen wonen.https://arnhemshart.nl/

Opvallend is echter wel dat in het CPO project zaken staan die niet besproken zijn met de bewoners en/of zijn medegedeeld door de gemeente. Zo staat er o.a. in dat de muur op de Willemstunnel verhoogd kan/zal worden om de geluidsbelasting te verminderen. En is een terras voor Stella al een feit geworden. Het CPO project heeft een afmeting van 27 x 37 meter en hierdoor een best stuk van het Coehoornpark af halen.

Arnhems Hart vindt de werkwijze zeer apart en had het college en raadsleden (2x) verzocht om na de coronacrisis weer de draad op te pakken samen met de bewoners. Verder praten inzake de plots bleef mogelijk met de vermelding dat men nog bezig was om te overleggen met de bewoners.

Matthijs Loor (D66) is het ook niet eens met de gang van zaken en heeft de wethouder schriftelijke vragen gesteld hierover. Bezwaarmakers hebben nog tot 18 juni 2020 de tijd om tegen het https://arnhemshart.nl/ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen.

Het Coehoornpark is momenteel gesloten en lijkt een opslagplaats voor bouwafval e.d. zijn geworden. Waarschijnlijk komt dit door men bezig is om een aangekochte pand aan de Bergstraat op te knappen. Wanneer het park weer open gaat is niet duidelijk aangezien Stella gesloten is en deze dagelijks het park opende.

Bewoners die we spreken maken zich wel zorgen over hun buurt en noemen het woord verloedering al enigszins. Dagelijks staat er illegaal afval naast de ondergrondse containers en is er veel meer zwerfafval te zien. En net zoals in andere wijken ontkomt men hier ook niet aan de diverse graffiti.

Keien moeten afzetters voorkomen.
Langs Arnhem centraal vanaf Hotel Haarhuis tot en met het zebrapad zijn vorige week dikke zware keien geplaatst. Deze moeten voorkomen dat motorvoertuigen parkeren op de groenstrook om passagiers te halen of te brengen. Langs deze gehele weg is een stopverbod van kracht.

Doordat de Kiss&Ride locatie bovenop het station ligt is deze voor velen amper te vinden. De verwijzingsborden erheen werken niet en worden ervaren als te klein, onzichtbaar en te hoog. Ook dit werd indertijd aangegeven in de grote binnenstad-schouw die Arnhems Hart heeft georganiseerd met de bewoners.https://arnhemshart.nl

Naast deze groenstrook gebruikt men ook vaak de Coehoornstraat en Bergstraat als even een snelle stop om passagiers op te halen of af te zetten. En zien we vaak een onveilige situatie ontstaan voor andere (passerende) motorvoertuigen, (brom)fietsers en voetgangers.

Sinds de herinrichting tussen de Utrechtsestraat en centrum is het verkeer eigenlijk steeds meer geworden. Ook is het een hele drukke route met (brom)fietsende scholieren die dagelijks op en neer gaan. Vooral in de bocht bij Hotel Haarhuis is het heel erg goed uitkijken met overstekend en afslaand verkeer als je (brom)fietser bent. Maar ook voetgangers moeten hard rennen of springen willen ze niet aangereden worden.

https://arnhemshart.nlDe keuze voor de keien was makkelijk, vernemen wij van wijkbeheer. Een hek of palen zou geen uitstraling hebben en steeds aangereden worden. Een heg in het midden heeft geen doel en hier loopt men steeds doorheen bij het oversteken.

Als extra is er nog één Kiss&Ride verwijzing geplaatst bij het zebrapad. Of dit allemaal zal helpen zal later pas blijken. Nu tijdens de corona is het verkeer beduidend minder.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart