fbpx

Wat wilt u kwijt over Coehoorn? (IV)

Zoals beloofd, heeft de projectleider van de gemeente Arnhem de ingevulde formulieren, mails en door persoonlijke gesprekken verwerkt in de bijgaande sheet. We hebben het hier dan over de inbreng van bewoners over de Coehoornvisie.

In drie bijhttps://arnhemshart.nl/eenkomsten konden bewoners hun meningen kenbaar maken aan de gemeente Arnhem in hoever ze er mee eens zijn en ook hun bevindingen en ideeën delen. Drie bijeenkomsten waar veel gepraat is. Ook diverse zaken aan de orde kwamen die bewoners niet zinden en dit ook uitten op papier, per mail en/of mondeling

Wanneer men het had over de afsluiting van de Coehoornstraat voor Stella dan waren hier velen het niet mee eens. Ook het bouwen van een pand aan het Nieuwe Plein door Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) riepen vele vragen en vooral twijfels op. En wanneer er over het Coehoornpark gesproken werd waren sommigen er al klaar mee en zien zij graag dat de gemeente dit zelf weer in beheer heeft.

Maar de gemeente laat per brief/mail aan de bewoners weten dat men een verkeerskundig bureau inschakelt dat het de huidige en toekomstige situatie gaat beoordelen. Het zal gaan kijken naar de voorgestelde ideeën van de inbreng en welke de gemeente op het oog heeft. Welk bureau het gaar doen is nog niet bekend maar in het najaar moet er wel een rapport klaar zijn.https://arnhemshart.nl

Ook het Coehoornpark word bekeken samen met de bewoners door Le Far West. D.m.v. activiteiten e.d. willen zij de input halen van de bewoners om tot een plan te komen. Momenteel is het Coehoornpark dicht omdat het hangjongeren aantrekt. De gemeente ziet graag dat het park weer z.s.m. open gaat en ook bewoners maar dan zonder de commerciële inbreng van de horeca in het park.

https://arnhemshart.nlVorige week heeft de gemeente het bouwkavel (2) aan het Nieuwe Plein online gezet op haar vastgoedplein website. Ondanks dat men in de tekst laat weten dat op dit moment nog niet alle gegevens over de bouwmogelijkheden, kavelprijs en eisen aan een CPO-groep vast staan. Is het wel vreemd dat ze verwijst naar diverse stukken zoals de Coehoornvisie waarmee eventuele geïnteresseerden alvast een verkeerde indruk kunnen krijgen.

Ook de hoogte voor dit pand was een veel besproken punt op de bijeenkomst en deze staat nu wel als info voor de geïnteresseerden online. Alsmede het eventueel afsluiten van de Coehoornstraat. Of er geïnteresseerden zullen zijn zal op het eerste CPO Café in september a.s. duidelijk worden. Dan is er een eerste informatieve bijeenkomst voor hun.

Reuring komt er wel dit jaar, dan krijgt het Coehoorn een Jeu de Boulesbar Arnhem op de Coehoornstraat 10 erbij. Hetzelfde bedrijf uit Utrecht gaat hier zijn concept uitbreiden. Momenteel is men al met de werkzaamheden begonnen en zijn de vergunningen aangevraagd.

Na de zomervakantie gaan bewoners en gemeente weer verder met de “Wat wilt u kwijt over Coehoorn?” bijeenkomsten. Dat het wellicht een lange weg zal worden is al wel duidelijk gezien de vele meningen.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart